Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotellöppningen av Villa Dagmar vid Östermalmstorg flyttas fram

 
 • Ett av deluxe rummen på Villa Dagmar som kommer att ha 70 unika rum.

  Ett av deluxe rummen på Villa Dagmar som kommer att ha 70 unika rum.

 • Delägaren Anna Cappelen Foto: Magnus Marding. En illustration av innergården där restaurangen kommer att ligga.

  Delägaren Anna Cappelen Foto: Magnus Marding. En illustration av innergården där restaurangen kommer att ligga.

 • Den nya restaurangen kommer att drivas i ett nära samarbete med kockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Foto: Mikael Strinnhed

  Den nya restaurangen kommer att drivas i ett nära samarbete med kockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Foto: Mikael Strinnhed

 • Ingången av Villa Dagmar blir bredvid Östermalms Saluhall på Nybrogatan 25-27. Foto: Annika Rådlund

  Ingången av Villa Dagmar blir bredvid Östermalms Saluhall på Nybrogatan 25-27. Foto: Annika Rådlund

Föregående
Nästa
 
Hotell Villa Dagmar som skulle ha öppnat vägg i vägg med Östermalms saluhall nu i slutet av april, kommer att öppnas längre fram i stället på grund av Covid-19.  

Ingången av det nya hotellet kommer att bli bredvid Östermalms Saluhall på Nybrogatan 25–27. Hotellet kommer att bli ett personligt boutiquehotell med internationella miljö med eklektisk atmosfär. Det kommer att ha en entré ut mot gatan och en där gästerna kan går rakt in till Östermalms saluhall. Hotellet kommer att ha 70 unika rum och sviter, restaurang, konferensrum, spa, gym samt en blomsterbutik.
 Fastigheten uppfördes ursprungligen av A. P. Nilsson år 1870 och nu efter flera års ombyggnation, så färdigställs det i sin nya skepnad av arkitekt Per Öberg. Det är även han som har ritat ett antal möbler exklusivt för hotellet.
 
Med visionen om att skapa ett eklektiskt hem av skandinavisk design och internationella möbelklassiker har Anna Cappelen, delägare Villa Dagmar, skapat hotellets inredning, där inspirationen är hämtad från resor runt om i Europa. 

Innergården, som inramas av ett glastak, blir hotellets centrala del. Medelhavsinspirerad mat, viner och cocktails kommer att finnas på menyn. Den nya restaurangen kommer att drivas i ett nära samarbete med stjärnkockarna, tillika restauratörerna bakom Michelin-restaurangen Aloë, Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

– Med Villa Dagmar förverkligar vi vår dröm och vision av ett livsstilshotell i form av en unik stadsvilla i internationell stil. Det är vår ambition att hotellet, med sina inbjudande trivsamma mötesplatser och ett generöst utbud av mat, dryck och umgänge, ska utgöra ett nytt, spännande tillskott på Östermalm och i Stockholmsäger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i både Hotel Diplomat och Villa Dagmar. 

Grundarna av Villa Dagmar, familjen Malmström, har sedan 60-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Än idag driver man  Hotel Diplomat i Stockholm, ett hotell som två gånger har blivit utnämnt till ”Sveriges bästa hotell” av Condé Nast Traveler i kategorin ”Best Hotels in Northern Europé: Readers' Choice Award". Så med det sagt så är ribban för Villa Dagmar lagd.

Inspirationen till Villa Dagmar härstammar från Dagmar Bergsten och ägarfamiljens historia och namnet har sitt ursprung i Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad. Deras hem där var klassiskt och elegant med inspiration hämtad från renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, uppfört av Axel Munthe som bodde på Nybrogatan 25–27 där Villa Dagmar ligger idag.

Öppningen som var planerad till slutet av april är nu framflyttad, inget nytt datum är satt.

Av: Annika Rådlund