Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotellet satsar på "campingmys" - mitt i centrala Stockholm

 
 • Första rummet på Scandics nya signaturhotell Downtown Camper är nu färdigt.

  Första rummet på Scandics nya signaturhotell Downtown Camper är nu färdigt.

 • Vid brasan i restaurangen kommer gästerna ha möjlighet att grilla vissa delar från menyn.

  Vid brasan i restaurangen kommer gästerna ha möjlighet att grilla vissa delar från menyn.

 • Cyklar och kanoter kommer att finnas för utlåning i receptionen.

  Cyklar och kanoter kommer att finnas för utlåning i receptionen.

 • Just nu är hotellet en byggarbetsplats, hotellet öppnar i september 2017. I november kommer de två översta våningarna (med 200 rum) att invigas. Foto: Annika Rådlund

  Just nu är hotellet en byggarbetsplats, hotellet öppnar i september 2017. I november kommer de två översta våningarna (med 200 rum) att invigas. Foto: Annika Rådlund

Föregående
Nästa
 
Vid Brunkebergstorg växer Scandics tredje signaturhotell i Stockholm fram – Downtown Camper by Scandic. Hotellet är skapat för att vara en
 utgångspunkt för de tillresta resenärer som vill upptäcka det genuina Stockholm och en social mötesplats där spontanitet och avslappnat umgänge står i fokus. 

Hotellet satsar på ett slags "campingmys" där filtar, brasor, myskuddar och kanoter finns att tillgå. Här ska både kompisgänget, familjen och den ensamma resenären känna sig bekväma. Det första rummet är nu klart och nu återstår det 493 rum som ska inredas.
Interiören på Downtown Camper präglas av en modern och lekfull design med inspiration från naturen och Stockholms urbana distrikt. Utöver att integrera olika naturliga mötesplatser på hotellet, vill Scandic tillsammans med arkitektbyrån Stylt Trampoli skapa en utgångspunkt för både aktivitet och avkoppling och inspirera hotellets gäster att ta del av nya upplevelser.

I receptionen kommer gästerna ha möjlighet att låna cyklar och kanoter.
– Hotellet är skapat för den nyfikne som gillar unika upplevelser och att själv vara med och skapa dem. Idag är lyx att få uppleva nya saker och att hitta tid att umgås tillsammans eller att få ta sig tid till sig själv. Vi fokuserar på att möjliggöra tillfällen för spontan interaktion och gemenskap mellan stockholmaren och besökaren, men också avkoppling för den som vill slappna av och komma bort en stund, säger Peter Jangbratt, Sverigechef Scandic.

Ett hotell för umgänge och gemenskap
Downtown Camper kommer totalt att inrymma 494 gästrum, restaurang samt wellnessavdelning med pool. Traditionella konferensrum har avskaffats, men det kommer att finnas gott om personliga ytor för möten, events och samvaro bland hotellets gäster och besökare. Det kommer bland annat att finnas ett biorum med sköna sittkuddar och ett annat mötesrum kommer det att finnas gungor som hänger ned från taket.

Hotellet kommer att ha en stor andel ”connecting rooms” samt två större sviter bestående av flera rum som öppnas upp runt ett gemensamt vardagsrum med matplats för det stora kompisgänget eller familjen. Som signaturhotell kommer Downtown Camper bland annat att ha en lifestyle concierge som kommer att guida hotellets gäster till unika upplevelser i Stockholm, en förstärkt frukostservice och en serie egna badrumsprodukter.

Hotellets etapp ett kommer att öppna i september 2017. Etapp två med de sista 200 rummen kommer att vara klart i slutet av november.

Rumsfördelning
• 494 hotellrum
• Två sviter, Camper Co-Living Suite, med anslutande rum runt gemensamma sociala ytor för upp till 12 personer
• Fem sociala ytor för möten och event:
o Gameroom, lekfull miljö för upp till 40 personer
o Cocoon, chambre separée med plats för 10 personer
o Nightwood, biosalong med 25 platser
o Boardroom, styrelserum med bord för 16 personer
o Camper Lounge med sittgrupper för upp till 25 personer
• Restaurang med uteservering
• Bar
• Wellness-avdelning med pool, bastu och gym
• Cocktail lounge
• Lobby
• Lifestyle concierge
• Butik


Hotellet öppnar i september och bokningen öppnar 1 mars.Om Scandics signaturhotell
Signaturhotellen marknadsförs under sitt eget hotellnamn med tillägget ”by Scandic” och präglas av sin unika historia, karaktär och ett annorlunda kunderbjudande. Hotellen är utformade som tydliga sociala mötesplatser med ambitionen att vara en lika naturlig träffpunkt för lokala som tillresande besökare. Med kollektionen av signaturhotell vill Scandic attrahera nya kunder och möta efterfrågan hos resenärer som söker unika hotellupplevelser.
www.scandichotels.se


Av: Annika Rådlund
 llustration: Scandic Foto: Annika Rådlund