Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hon bakar Sveriges godaste pizzor

 
Finalen i Pizza SM avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.

Det blev Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015. Hon lyckades skapa två härliga pizzor där hon använde råvarorna på bästa sätt.
På andra plats kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping. På delad tredje plats kom Zeki Hanouch från Hagebygrillen i Norrköping och ChristosPetridis från Pizzeria Italia i Kalmar.

Så här löd juryns motivering som lästes upp av förre coachen för kocklandslaget Krister Dahl:

– Vinnaren skapade två härliga pizzor som gick utanför ”boxen” och där vinnaren använde råvarorna på bästa sätt. Vi gillade också de båda pizzornas botten som var både krispiga och mjuka.

Simone Roosqvists vinnarpizza kallar hon för ”Bianca” och är gjord på en botten av surdeg, två sorters ost, svartkål och spenat. Toppad med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.

– Jättekul att vinna och skönt då jag kämpat för att att få fram två bra tävlingspizzor. Jag har nog lagt ner några hundra timmar på träning. Fantastiskt att det gav resultat.

Nu ska jag hem till Umeå och köra vinnarpizzorna på menyn. Hoppas att umeåborna gillar dem.

Simone var i final förra året så i år hade hon bestämt sig för att vinna. Så det var en lycklig vinnare som fick ta emot vinnardiplom, prispengar och mycket mer.

Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, med pizzan Bianca. Foto: Anders Delros Simone Roosqvist som vann Pizza- SM. Foto: Anders Deros

 Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015 Vinnare i Pizza -SM. Simone Roosqvist. Foto: Anders Deros

Pizza-SM avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving. Foto: Annika Rådlund Pizza-SM avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving. Foto: Annika Rådlund

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare.

Tävlingen arrangeras av Fast Food Magazine, Arla, Paradisio, Kungsörnen Kärnvetemjöl, Axfood Snabbgross, Sveba-Dahlen, Tingstad, Santa Maria och Campino.

www.pizza-sm.se

 

.

Taggar

Artikel Artiklar