Höga kusten startar matfestival
15 Jul 2016
– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén.
Höga Kusten är hetare än någonsin och nya initiativ duggar tätt. Nu är det snart premiär för Smakfest, en mat- och dryckesfestival som fokuserar på de lokala smakerna.
– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén.
Något för alla smaklökar
Förutom de kanske självklara ingredienserna som tunnbröd och surströmming hittar man pop-upp restauranger med bland annat White Guide renommerade Linnéa och Peter och Ulvö Hotel. Under dagen finns även lokala mat och dryckesproducenter på plats för att visa upp sina produkter och låta besökarna ta del av intressanta seminarier och workshops. På kvällen arrangeras långbordsmiddagar, lägereldsmiddagar, cocktailbar och ginprovning.
- Det kommer finnas något för alla, barn som vuxna, erfarna som nyfikna, säger Eva.
Att det funnits en längtan efter att få visa upp sitt hantverk bland regionens aktörer råder det ingen tvivel om. Totalt deltar ett tjugotal företag och organisationer från Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors.
- Detta är ett fantastiskt initiativ och ett utmärkt sätt att tillsammans låta besökare smaka på allt Höga Kusten har att erbjuda säger Synnöve Häggdin från Häggby Gård och fortsätter, vi kommer ta med oss våra goda ostar från vårt gårdsmejeri i Häggdånger och även hålla i en ost-kake-cook-along.
Festivalen går av stapeln den 13:e Augusti vid FriluftsByn i Skuleberget.
http://smakfesthogakusten.se/
HÖGA KUSTEN:SE är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, matupplevelserna och kulturarrangemangen.
15 Jul 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"