Hjärtformade Kärleksmums till Alla hjärtans dag
17 Jan 2017
4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao
Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
I en separat skål – rör ihopvetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Häll utsmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Grädda i cirka 25 minuter.
Glasyr
1 ½ dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 %
½ dl kaffe
200 g mörk choklad
Frystorkade hallonbitar
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull.
Hacka chokladen fint.
Tag bort kastrullen frånvärmen och rör i chokladen.
Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö överfrystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.
17 Jan 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"