Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hit åker affärsresenärerna

 
Hit åker affärsresenärernaSverige och Norge reser främst till sina nordiska grannläner. Svenskarna däremot är det enda nordiska land som åker på affärsresor till Frankfurt . Norrmännens affärsresor går oftast till Stockholm och Köpenhamn medan danskarna och svenskarna ger sig iväg ut i Europa. USA och Kina är viktiga destinationer när man tittar på den interkontinentala trafiken enligt BCD Travels rapport ”2017 Cities & Trends Report”.

Vi skandinaver tror kanske att vi är väldigt lika varandra, även när det kommer till att planera och göra affärer med utlandet, vilket inkluderar resor i business class. Detta stämmer inte, det finns stora skillnader när man jämför danskarnas, svenskarnas och norrmännens resmönster. Det visar en rapport om europeiska affärsresenärer, baserad på flygresor bokade via BCD Travel under 2017.

När man tittar påeuropeiska flygresor är det bara Danmark av de skandinaviska ländernasom har London som sin största marknad. Sverige och Norge reser främst till sina nordiska grannläner. Svenskarna däremot är det enda nordiska land som åker på affärsresor till Frankfurt enligt BCD travel report.

– Det är ingen överraskning att danskarna och svenskarna inte reser till Oslo lika ofta som vi besöker varandra, säger Joakim Krumlinde på BCD Travel. Traditionellt har danskar och svenskar varit lite bättre på att ta sig långt utanför de egna gränserna när det är fråga om handel. Däremot kommer London fortfarande att vara en av våra huvud destinationer trots Brexit, säger Joakim Krumlinde, Director Sales Nordic, BCD Travel.

Tittar man på den interkontinentala trafiken är det stora skillnader mellan de tre skandinaviska länderna. Danskarna reser främst till Asien och USA. Norrmännen gör främst affärer i Asien medan Sverige är det enda landet som gör affärer i mellanöstern. USA är dock den främsta destinationen för samtliga tre länder.

När det gäller Danmarks, Sveriges och Norges transatlantiska handelstrafik toppar alltså USA, men Kina är också en viktig handelspartner. Tittar man på de interkontinentala resorna visar det sig att USA står högst upp på listan i samtliga nordiska länder. Kina placerar sig också högt som en mycket viktig handelspartner för både Norge, Sverige och Danmark.

– Kina är en viktig handelspartner för många länder i väst. Det är ingen överraskning att Kina hamnar högt upp på listan över affärsresor från Skandinavien då den kinesiska marknaden sprudlar just nu, och vem vill inte ta del av Kinas ekonomiska uppsving, säger Joakim Krumlinde.Om BCD Travel
BCD Travel hjälper företag att få ut det bästa av den tid de lägger på sitt resande. De arbetar i 109 länder med cirka 13 500 erfarna medarbetare. Företaget omsatte 25,7 miljarder USD 2017.Om BCD Group

BCD Group består av BCD Travel (affärsresebyrå), Travix (onlineresebyrå: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen och Vayama), Park ‘N Fly (parkeringstjänst), Airtrade Holland (seat consolidation och fulfilmenttjänster) och joint venture-företaget Parkmobile International (parkeringsappar). BCD Group har över 14 000 medarbetare och bedriver verksamhet i 109 länder med en omsättning på totalt 26,4 miljarder USD, varav 10,4 miljarder USD från partnerförsäljning. 

www.bcdgroup.com


 Av: Annika Rådlund Källla: BCD Travel
Foto: Getty Images

 

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer