Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Highland Park introducerar Valknut Special Edition single malt whisky

 
Highland Park introducerar Valknut Special Edition single malt whiskyHighland Park Valknut Special Edition single malt whisky. Highland Park presenterar nu sitt senaste tillskott Valknut, den andra releasen i en serie om tre whiskys inspirerade av historiska vikingalegender och mytologi, framtagen i samarbete med den danske designern Jim Lyngvild.
 


Valknut är en fantastiskt välbalanserad whisky med en alkoholvolym på 46,8%. Den har till stora delar lagrats på amerikanska sherryekfat och har en något högre fenolhalt än föregångaren, Valkyrie. Vi har även valt att addera en liten mängd Orkney-odlade Tartan-korn som ger en balanserad rökighet, långvarig sötma och kryddig finish, säger Jason Craig, Brand Director på Highland Park.

- Historien om Valknut är fascinerande och jag ville säkerställa att design och förpackning passade till whiskyn skapad av Highland Parks Master Whisky Maker, Gordon Motion. Då Valknut är del av en serie om tre så var det även viktigt att säkerställa att det finns en röd tråd rent stilmässigt. Ett exempel på detta är det dekorativa ornament som är återkommande, men som här får en annan symbolisk betydelse,  säger designern Jim Lyngvild.

För Valknut hämtar Lyngvild sin inspiration från två svenska fornlämningar:
Tängelgårdastenarna och Stora Hammars bildsten – två grupper av fornnordiska bildstenar på Gotland. Namnet Valknut betyder ”knuten av de dödade i strid” och symboliseras av tre sammanlänkade trianglar som förekommer på just bildstenar från Gotland. Symbolen förknippas med asaguden Odin som vägledde de dödas andar till Valhall – vikingar som mötte en ärofull död blev märkta med symbolen för att ansluta till Odins armé och förbereda sig för Ragnarök, slutstriden.


Doft: Rostad vaniljstång, krossad svartpeppar, ekspån, kryddnejlika, anis, aromatisk rök
Smak: Söt, aromatisk kryddnejlika och anis
Finish: Balanserad, djärv och vågad med en kvardröjande smak av aromatisk torv och söta kryddor

Highland Park VALKNUT
Lansering: 7 september
Pris: 599 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 46,8%


Valknut är den andra lanseringen i den tredelade serien Viking Legends. Den kommer följas av Valfather år 2019.


Av: Annika Rådlund Källa: Higland Park