Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hasselbacken på Djurgården förvärvas av Pop House Sweden

 
Hasselbacken på Djurgården förvärvas av Pop House SwedenHasselbacken på Djurgårdden i Stockholm. Ägandet av Hasselbackens verksamhet på Djurgården i Stockholm övergick i går, torsdagen den 7 februari, från Scandic Hotels till Pop House där Conni Jonsson och  Björn Ulvaeus är huvudägare. Fastigheten kommer fortsatt ägas av Pandox AB. Pandox portfölj omfattar 145 hotellfastigheter med totalt 32 200 rum i femton länder.

ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och nyförvärvet Hasselbacken ingår i Pop House Sweden´s koncern som grundades 2014. Med övertagandet av Hasselbacken skapar Pop House förutsättningar att förverkliga sin vision att bli en nöjesdestination av rang.

Hasselbacken är en institution och en del av svensk hotell- och restauranghistoria. Med sina festsalar i unik miljö, restaurang, bar, konferenslokaler och hotell med drygt 100 rum blir det ett perfekt komplement.

- Förvärvet av Hasselbacken har varit en naturlig del av Pop House utveckling och en del av strategin sedan start. Vi har en långsiktig agenda och kommer fortsätta utveckla våra verksamheter på Djurgården, säger Mattias Tengblad, VD och koncernchef, Pop House Sweden. 

- Jag vill att Hasselbacken ska återfå sin forna glans och än en gång bli den oas som det faktiskt varit. Ända sen jag var med och gjorde Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia! på Cirkus har jag känt att Cirkus och Hasselbacken hör ihop. Hasselbacken kompletterar våra övriga verksamheter och nu är vi på god väg att förverkliga visionen om en unik teater-, musik- och nöjesdestination på Djurgården, säger Björn Ulvaeus. 

 

Hasselbacken
Hasselbacken på Kungliga Djurgården har sedan 1760-talet varit omtalad. År 1923 brann Hasselbacken ned, för sjunde gången i ordningen, och en ny byggnad stod färdig 1925. Samma byggnad innehåller i dag restaurang, konferens och festvåning. Mellan 1947 och 1969 bedrevs restaurangskola i lokalerna. 1984 köptes byggnaden in av fastighetsbolaget Fabege.På restaurangens baksida uppfördes en ny hotellbyggnad, och 1992 öppnade hotellverksamheten. 
www.restauranghasselbacken.com

Pandox

Pandox är en hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 145 hotell med cirka 32 200 rum i femton länder. 
www.pandox.se

Om Pop House
Ligget på Djurgården mitt i mot Gröna Lund, i huset finns, utöver ABBA The Museum, även hotell, utställningar om popmusik, restaurang & bar samt en shop.  2017 förvärvades det anrika och historiska teateranläggningen Cirkus.
Cirkus har med åren blivit ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, kongresser, TV-inspelningar men framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus färdigställdes 1892 och är än idag Nordens största privatteater.
www.pophouse.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pop House

Taggar

Nöje Stockholm Nyheter