Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Harrys tar sikte på norra Sverige och söker franchisetagare

 
Harrys tar sikte på norra Sverige och söker franchisetagareHarrys finns idag på 30 orter i Sverige. Harrys fortsätter expandera, nu är siktet inställt på att växa i norra Sverige. Med krögarprofilen Anders Alfredsson som etableringskonsult har man som ambition att öppna 2–3 nya restauranger i Norrlandsregionen under 2020.

Den svenska brasserikedjan Harrys  är redan etablerade på ett trettiotal orter runt, främst i södra delen av landet, och ser stor potential att rulla ut konceptet norröver.  Till hjälp har de Anders Alfredsson som har varit aktiv på Umeås restaurangscen de senaste 14 åren, där han bland annat drivit sportbar, italiensk restaurang och skandinavisk gastropub.

– Hittills har vi en restaurang i norra Sverige, Harrys i Umeå som öppnade vintern 2018. Harrys i Umeå har mottagits väl och vi ser därför enorm potential att etablera oss på fler orter i norr, vårt koncept verkar passa norrlänningarna som hand i handske, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.

Harrys har gjort en analys av orter i norra delen av Sverige och tittat på faktorer som befolkningsmängd, den lokala marknaden och hur stadskärnan ser ut idag. Från det har man tagit fram en lista på elva städer där Harrys nu främst söker affärsdrivna franchisetagare med befintliga verksamheter att konvertera.

– Vi har tidigare inte haft tillräckligt stark lokal förankring. Därför har vi tagit in Anders ”Ford” Alfredsson som etableringskonsult i regionen. Med hans lokala kännedom och långa erfarenhet av marknaden, samt vårt starka koncept, kommer vi nu kunna lägga in en högre växel och hitta franchisetagare som är lika passionerade som oss, avslutar Fredrik Borén.


Harrys söker franchisetagare i; Boden, Hudiksvall, Härnösand, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Åre, Örnsköldsvik och Östersund.

Harrys är ett svenskt brasseri som startades i Falkenberg 1993 och finns idag på ett 30-tal orter i Sverige. Restaurangerna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. 


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Harrys