Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Häringe slott ska säljas - Jenny Ljungberg väljer att satsa på New York

 
Efter att de omfattande renoveringarna  på  Häringe Slott precis har blivit klara deklarerar nu ägarinnan Jenny Ljungberg att hon ska sälja hotellet. 

Jenny  Ljungberg driver idag både Häringe Slott i Västerhaninge och  sitt hotell The Maidstone i Hamptons USA.
- Det svårt att få tiden att räcka till.  Kanske det svåraste med verksamheterna jag har är att samtliga hotell både behöver och vill ha mycket tid och engagemang vilket är svårt att kombinera med den livstil jag har idag.

Hon har under en tid pendlat mellan de båda hotellen som ingår i Jenny Ljungrens företag c/o Hotels.

- Då jag numer har man och barn i USA och har svårt att få tiden att räcka till med hotell i Sverige och i USA kände jag behovet att prioritera. Jag vill vara en närvarande partner och mamma samtidigt som jag vill säkerställa att Häringe Slott får den uppmärksamhet och kärlek den behöver vilket ledde till beslutet att söka en ny ägare som vill anta utmaningen med samma kärlek och passion som jag har.

Slottet som är byggt 1657 har under Jennys tid som slottsägarinna fått en modernare touch i sen stil som hon kallar för "Scandinavian cozy". Traditionstypiska saker som riddarrustningar, djurhorn och skinnfåtöljer fått sällskap av mer modern inredning. Fotokonst, rosa väggar, turkosa badkar tillsammans med möbelklassiker och porträtt av svenska kändisar  skapar en skön mix som bildar hotellets eget designkoncept "Scandinavian Cozy". Nu hoppas hon att den nya köparen ska se hennes vision.


-Jag hoppas köparen blir en person som blir förälskad i slottet, ser möjligheterna, har visioner och förstår sitt sammanhang med den anrika historien likväl som den samtida utvecklingen så att slottet får ytterligare 300 goda år på nacken.

Vad tycker du är det bästa med Häringe slott?

Att alla salongerna, matsalarna och ägorna är öppna för allmänheten. Att vi skapat ett slott som är relevant i nutiden med sin fotokonst och eklektiska design som går att nyttja för att ta en drink, ha ett möte, leka med barnen eller umgås med hunden.

Vad kommer du att fokusera på nu?

Tid att landa, i min roll som mamma och framtida fru men också som ägare och kreatör av c/o The Maidstone, dvs livspusslet där jag nu hoppas skapa mer tid för de prioriterade delarna.

Text och foto: Annika Rådlund

 

Slottsägarinnan Jenny Ljungberg säljer c/o Häringe Slottsägarinnan Jenny Ljungberg säljer c/o Häringe Foto: Annika Rådlund

Häringe slott Foto: Annika Rådlund Häringe slott är beläget 25 minuter från Stockholm, i Västerhaninge.

 

Taggar

Hotell Nyheter

 

Verksamheter till försäljning