Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Häringe slott är sålt

 
Häringe slott är såltHärringe slott i Haninge kommun har bytt ägare. Jenny Ljungberg har sålt Häringe Slott och dess verksamhet till det privatägda fastighetsbolaget Savana AB. Försäljningen träder i kraft den 1:a april i år.

Jenny Ljungberg har drivit Häringe slott i 19 år som en del av sin hotellkedja c/o Hotels. Efter sin flytt till USA väljer hon nu att sälja slottet och fortsatt fokusera helt på sina verksamheter i USA, där hon idag lever och verkar. Vesko Mijac driver sedan tidigare flertalet verksamheter i Haninge Kommun samt i Stockholmsområdet. Han ser köpet av Häringe slott som en möjlighet att utöka sin närvaro i kommunen samt nyttja sin expertis inom renovering av historiska byggnader.

Vesko Mijac har för avsikt att fortsätta bedriva hotell- och konferensverksamhet på Häringe Slott, något som både han och Jenny ser mycket positivt på, då slottet bidrar med mycket kultur, glädje, möten och arbetstillfällen året runt.

– Häringe är en mycket speciell plats för mig och min familj och det har varit en ära att få förvalta och utveckla slottet till den unika plats det är idag. Jag är mycket glad över att Savana AB tar över med visionen att driva verksamheten vidare precis som förut med nya, kapitalstarka och passionerade ägare. Det ska bli spännande att följa deras resa med fantastiska Häringe, säger Jenny Ljungberg.

Jenny Ljungberg fortsätter att äga, driva och utveckla sitt lifestylehotell c/o The Maidstone Hotel i East Hampton, New York.
Slottet har varit till salu sedan 2014.
Läs tidigare artikel här.

Fakta:
Härringe slott uppfördes på initiativ av Gustav Hornoch stod färdig 1657. Slottet har haft flera kända ägare, bland annat Gustav II Adolf och Torsten Kreuger. Familjen Ljungberg har haft slottet i sin ägo i snart 19 år och de har bedrivit hotell- och konferensverksamhet i lokalerna.


Av: Annika Rådlund