Här kan gästerna äta i kabinen
14 Apr 2019
För att fira och uppmärksamma de som på olika sätt bestämt sig för en hållbarare livsstil öppnar Fortum och den tvåstjärniga köksmästaren på Fäviken Magasinet Magnus Nilsson en pop-up restaurang i Åre som är den enda i sitt slag. Det går inte att boka en plats, bara att vinna en genom ett lotteri. Lotteriet är dessutom enbart öppet för de som tar sig till Åre fossilfritt, till exempel med tåg eller elbil.
- Ingen kan med säkerhet säga vad klimatförändringarna kommer att föra med sig. Det enda vi vet är att effekterna kommer att märkas världen runt, även i Norden. Våra vintrar kan komma att bli märkbart annorlunda. Maten vi producerar och konsumerar idag kan komma att förändras helt framöver. Om inte vi ändrar oss så förändras klimatet. Varje val vi gör räknas, säger Jussi Mälkiä, varumärkeschef på Fortum.
I påskhelgen 20–22 april kommer den legendariska Kabinbanan, som går upp till
Åreskutans topp på 1274
meters höjd, utgöra platsen för tre unika sittningar. ”Kabin 1274” kommer
servera en särskilt komponerad meny tillagad av
Magnus Nilsson som sedan avnjuts till utsikten över de omkringliggande bergen.
- Det här är ett event som verkligen sätter fingret på en av utmaningarna med vårt hållbarhetsarbete som företag – hur våra gäster faktiskt tar sig till restaurangen. Den stora majoriteten av våra gäster flyger upp eller kommer med en fossilbränsledriven bil. Genom att genomföra dessa tre middagar tillsammans med Fortum så vill vi göra två saker. För det första vill vi belöna de som har gjort ett aktivt val att ta sig till Åre på ett hållbart sätt, för det andra vill vi visa på de fossilfria möjligheter som finns att ta sig hit, att det är möjligt på riktigt, säger Magnus Nilsson, köksmästare för den världsberömda restaurangen Fäviken, som är belägen 2,5 mil från Åre på andra sidan Åreskutan. Precis som i Fäviken kommer maten i pop-up restaurangen baseras på lokala råvaror från Åre med omnejd.
Fortum har idag ett pågående samarbete med Skistar och deras anläggningar i Åre rörande förnybar energi och laddinfrastruktur.
- Vi levererar idag solkraft till de tre huvudliftarna i Åre och denna säsong öppnades även 40 laddstationer i Fortum Charge & Drives regi. Vi är mycket stolta över möjligheten att nu även få samarbeta med Magnus Nilsson. Inte bara har han ställt många branschnormer på ända, utan han visar även med Fäviken att hållbarhetsarbete och matlagning i absolut världsklass går hand i hand, säger Jussi Mälkiä, varumärkeschef på Fortum.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Fortum
- Det här är ett event som verkligen sätter fingret på en av utmaningarna med vårt hållbarhetsarbete som företag – hur våra gäster faktiskt tar sig till restaurangen. Den stora majoriteten av våra gäster flyger upp eller kommer med en fossilbränsledriven bil. Genom att genomföra dessa tre middagar tillsammans med Fortum så vill vi göra två saker. För det första vill vi belöna de som har gjort ett aktivt val att ta sig till Åre på ett hållbart sätt, för det andra vill vi visa på de fossilfria möjligheter som finns att ta sig hit, att det är möjligt på riktigt, säger Magnus Nilsson, köksmästare för den världsberömda restaurangen Fäviken, som är belägen 2,5 mil från Åre på andra sidan Åreskutan. Precis som i Fäviken kommer maten i pop-up restaurangen baseras på lokala råvaror från Åre med omnejd.
Fortum har idag ett pågående samarbete med Skistar och deras anläggningar i Åre rörande förnybar energi och laddinfrastruktur.
- Vi levererar idag solkraft till de tre huvudliftarna i Åre och denna säsong öppnades även 40 laddstationer i Fortum Charge & Drives regi. Vi är mycket stolta över möjligheten att nu även få samarbeta med Magnus Nilsson. Inte bara har han ställt många branschnormer på ända, utan han visar även med Fäviken att hållbarhetsarbete och matlagning i absolut världsklass går hand i hand, säger Jussi Mälkiä, varumärkeschef på Fortum.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Fortum
14 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"