Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här kan gästerna äta i kabinen

 
Här kan gästerna äta i kabinenKabin 1274 bir pop-up restaurang under påsken. Fortum och Magnus Nilsson, köksmästare på Fäviken Magasinet, öppnar en pop-uprestaurang i Åre som är unik i sitt slag. Restaurangen “Kabin 1274” kommer under påsken att vara öppen för endast tre sittningar i en av Kabinbanans gondoler men bara för de som bestämt sig för att bidra till en hållbar framtid.

För att fira och uppmärksamma de som på olika sätt bestämt sig för en hållbarare livsstil öppnar Fortum och den tvåstjärniga köksmästaren på Fäviken Magasinet Magnus Nilsson en pop-up restaurang i Åre som är den enda i sitt slag. Det går inte att boka en plats, bara att vinna en genom ett lotteri. Lotteriet är dessutom enbart öppet för de som tar sig till Åre fossilfritt, till exempel med tåg eller elbil.

- Ingen kan med säkerhet säga vad klimatförändringarna kommer att föra med sig. Det enda vi vet är att effekterna kommer att märkas världen runt, även i Norden. Våra vintrar kan komma att bli märkbart annorlunda. Maten vi producerar och konsumerar idag kan komma att förändras helt framöver. Om inte vi ändrar oss så förändras klimatet. Varje val vi gör räknas, säger Jussi Mälkiä, varumärkeschef på Fortum.

I påskhelgen 20–22 april kommer den legendariska Kabinbanan, som går upp till Åreskutans topp på 1274 meters höjd, utgöra platsen för tre unika sittningar. ”Kabin 1274” kommer servera en särskilt komponerad meny tillagad av Magnus Nilsson som sedan avnjuts till utsikten över de omkringliggande bergen.  

- Det här är ett event som verkligen sätter fingret på en av utmaningarna med vårt hållbarhetsarbete som företag – hur våra gäster faktiskt tar sig till restaurangen. Den stora majoriteten av våra gäster flyger upp eller kommer med en fossilbränsledriven bil. Genom att genomföra dessa tre middagar tillsammans med Fortum så vill vi göra två saker. För det första vill vi belöna de som har gjort ett aktivt val att ta sig till Åre på ett hållbart sätt, för det andra vill vi visa på de fossilfria möjligheter som finns att ta sig hit, att det är möjligt på riktigt, säger Magnus Nilsson, köksmästare för den världsberömda restaurangen Fäviken, som är belägen 2,5 mil från Åre på andra sidan Åreskutan. Precis som i Fäviken kommer maten i pop-up restaurangen baseras på lokala råvaror från Åre med omnejd.

Fortum har idag ett pågående samarbete med Skistar och deras anläggningar i Åre rörande förnybar energi och laddinfrastruktur.

- Vi levererar idag solkraft till de tre huvudliftarna i Åre och denna säsong öppnades även 40 laddstationer i Fortum Charge & Drives regi. Vi är mycket stolta över möjligheten att nu även få samarbeta med Magnus Nilsson. Inte bara har han ställt många branschnormer på ända, utan han visar även med Fäviken att hållbarhetsarbete och matlagning i absolut världsklass går hand i hand, säger Jussi Mälkiä, varumärkeschef på Fortum.

 


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Fortum 

 

 

 

 

 

 

Taggar

Åre Nyheter Restaurang