Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic
2 Jul 2019
Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till finalen i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019. Tre professionella bartendrar och tre entusiastiska hemmamixare kommer att göra upp i finalen på takbaren Capital i Stockholm den 1 september.
I år firar Sveriges Bästa Gin & Tonic fem år. Tävlingen arrangeras för att hylla drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Där det sistnämnda kriteriet väger tyngst.
Finalister: Bartendrar
Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club
”Pink on Pink” är en frisk GT med smak av svensk sommar som präglas av picklad rabarberlag och en touch av fläder. En GT som får oss att vilja göra rabarberlag av alla rabarber som finns.
Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s
”Summer Garden” är som sommar i ett glas där smakerna kännetecknas av fräsch apelsinzest, bränd rosmarin och ett moln av viol. Den här sommaren får gärna vara för alltid.
Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin
“Everyone went to Sweden for a GT” är en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn, såsom björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång. En ljuv harmoni som för världen samman.
Finalister: Hemmamixare
Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör
”Svensk Sommar-GT” är en blommig GT med inslag av fläder och sting från pepparrotens bitande saft. En drink som hyllar våra ljuva sommarmånader.
Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef
”Rangpur Breeze” är en bittersöt och fräsch GT med inslag av enbärssockerlag, citrongräs och bränd citron. En riktigt uppfriskande smakupplevelse.
Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare
”Last Night In Sweden” är kombinationen av en ölfantasts och en GT-älskares dröm, en fruktbomb med mango- och passionspuré toppad med en fruktig IPA.
Finalen går av stapeln söndagen den 1 september kl. 14–17 på Capital, Scandic Continentals takterrass på Vasagatan 22 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren.
Juryn består av mixologen och Schweppesambassadören Douglas Anasagasti, bryggmästaren Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras.
Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden. Guldmedaljörerna vinner, förutom titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med Douglas Anasagasti väntar.
Av: Annika Rådlund
2 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"