Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hållbar gastronomi på högsta nivå på Nordic Organic Food Fair 2024

 
  • 450 producenter från världens alla hörn kommer att vara på plats på Kistamässan och visa det bästa inom hållbar gastronomi.

    450 producenter från världens alla hörn kommer att vara på plats på Kistamässan och visa det bästa inom hållbar gastronomi.

  • Consupedia, Martin & Servera och Convini kommer att dela sina insikter och tankar kring framtidens lösningar för mer hållbara inköp.

    Consupedia, Martin & Servera och Convini kommer att dela sina insikter och tankar kring framtidens lösningar för mer hållbara inköp.

  • Besökare kan ta del av en rad nya och spännande produkter som inte visas på andra mässor.

    Besökare kan ta del av en rad nya och spännande produkter som inte visas på andra mässor.

  • Experter och talare kommer att inspirera publiken och dela kommande trender i branschen.

    Experter och talare kommer att inspirera publiken och dela kommande trender i branschen.

Föregående
Nästa
 
Branschmässan Nordic Organic Food Fair, tillsammans med det nylanserade området The Good Food Fair, samlar 450 producenter från världens alla hörn för att visa det bästa inom hållbar gastronomi. Var med i spänningen när öppnar dörrarna den 9–10 oktober för tusentals besökare som vill höra om kommande trender och hitta nya hållbara livsmedel.  

Årets Ekokock 2024, som arrangeras av Ekomatcentrum, återvänder för första gången på åtta år till Nordens största mötesplats för ekologiska livsmedel. Huvudtemat på årets tävling är cirkulär ekonomi där finalisterna ska visa hur de kan laga mat cirkulärt och hållbart, med fokus på att optimera resursanvändning. Ett helt nytt inslag är viltkött som ska användas i finalisternas rätter.

Finalisterna är fyra tidigare vinnare av Årets Ekokock som tävlar om årets titel som Mästare. Kockarna som tävlar är Jonas Alvin från Linköping, Johan Tyrén från Borås, Viktor Arabzadeh från Göteborg och Jonas Karlsson från Visby. De är rutinerade och erkända kockar från olika delar av landet, alla med en gemensam vision om hållbar matlagning, men med sina egna unika tolkningar. Finalen avgörs den 10:e oktober på Nordic Organic Food Fair på Kistamässan i Stockholm.

Inspirerande föredrag och heta trender

På scenprogrammet, som är helt gratis för besökare, kommer ledande experter och talare att inspirera publiken och dela kommande trender i branschen. I föreläsningen 10 Trends to Watch in 2025 delas insikter och kommande trender från amerikanska Mary Allen som rest runt och besökt mässor i hela världen.

I föredraget Går det att påverka till hållbara inköp via nudging och AI? delar Consupedia, Martin & Servera och Convini sina insikter och tankar kring framtidens lösningar för mer hållbara inköp i hela branschen.

Inte nog med trender och insikter, besökare kan ta del av en rad nya och spännande produkter (som inte visas på andra mässor) i det populära inslaget LIVE Pitch to the Buyer, mässans version av Draknästet. Här får sex varumärken möjligheten att pitcha sin produkt under endast två minuter inför inköpsteamet på MyCare.


Gratis besöksanmälan är nu öppen 

Upplev mat från hela världen på Nordic Organic Food Fair och The Good Food Fair den 9–10 oktober. Besöksanmälan är nu öppen och det är helt gratis för yrkesverksamma inom foodservice att delta. Anmälan sker här.