Gustav Otterberg blir ny kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden
16 Nov 2021
Gustav vill höja Grand Hotel Saltsjöbaden till en ny kulinarisk matdestination och menyn ska präglas av ekologiska och lokalproducerade råvaror.
- Det ska bli roligt att få ansluta till Grand Hotel Saltsjöbaden, hotellet har en fantastisk historia och en stämningsfull atmosfär. Jag ser fram emot att bli en del av hotellet samtidigt som jag hoppas att min kunskap om matlagning ska kunna höja Grand Hotel Saltsjöbaden till en kulinarisk matdestination, säger Gustav Otterberg.
Hans matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran.
- Ja, det är väl så att plötsligt händer det. Alla solar och månar står i rätt position och då helt utan förvarning dyker det upp en lösning man inte kunnat ana. Gustav passarperfekt hos oss på Grand Hotel Saltsjöbaden, han har en mycket fin erfarenhet som han blivit belönad för. Ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia, säger Katarina Romell vd Grand Hotel Saltsjöbaden.
Av: Annika Rådlund
Foto: Grand Hotel Saltsjöbaden och Annika Rådlund
16 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"