Guld i storköksklassen för Fazer Culinary Team
28 Nov 2014
Fazer Culinary Team vann guld i söndagens VM-deltävling i Luxemburg. Fazer tävlade mot andra lag i storköksklassen från Sverige, Danmark, Italien, Schweiz, Luxemburg, Tyskland, Thailand, Rumänien och Österrike.
- Nu har vi åter igen visat att Sveriges kockar håller världsklass även i storkök, säger Kurt Weid, coach för Fazer Culinary Team. Det här är mat alla kan njuta av, något som detta lag kan bidra till på Fazers alla restauranger ute i landet.
azer Culinary Team är experter på lunch och till vardags är de matinspiratörer och mentorer för Fazer Food Services kockar. De utvecklar restauranger, nya menyer och arbetssätt. Inte minst är de själva dedikerade lunchkockar. Laget tävlade för första gången i OS i Erfurt 2013 och kom då på en delad fjärde plats.
Lunchen som storköksklassen tävlar med lagas för 150 personer, innehåller en soppa, två varmrätter (kött/fisk), en vegetarisk rätt, två fyllnadstillbehör, två grönsakstillbehör, salladsbuffé och en dessert och får kosta högst 5 euro per portion att tillaga.
- Att laga mat till 150 personer är en utmaning, inte bara på tävling som nu under VM men även i vardagen. Men vi har fördelen att vi kan träna varje dag på våra egna restauranger, något som bidragit till att vi kommit så här långt, säger Joachim Mueller, lagledare för Fazer Culinary team Sweden.
28 Nov 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"