Grönt är skönt för lyckade möten
29 Jan 2020
–Med hjälp av växtinredning vill vi sprida kunskap och medvetenhet kring den positiva påverkan gröna miljöer har på oss människor.Forskning visar att kontakt med natur och biofilisk arkitektur och design kan ge oss fantastiska hälsofördelar. Studier visar att gröna miljöer kan reducera stress, stimulera kroppens naturliga frisättning av lugn och ro hormonet oxytocin samt öka kreativt tänkande, säger Isabelle Sjövall, Neurodesigner.
Syftet med Urban Jungle är att erbjuda en grön oas mitt i stan till Blique by Nobis mötesgäster. En oas som främjar gästernas återhämtning, kreativitet och välbefinnande under mötet. Konferensrummet har tillsammans med Isabelle och Hässelby Blommor genomgått en förvandling där konferensgäster under en månad framöver har möjlighet att boka Urban Jungle-upplevelsen.
–Många företag efterfrågar en mer kreativ och dynamisk arbetsplats som främjar människors välbefinnande. Med konceptet Urban Jungle vill vi visa och inspirera till hur man på ett enkelt sätt kan skapa en hälsofrämjande och mer produktiv miljö, på kontoret eller hemma, säger Erik Utas, VD Hässelby Blommor.
Neurodesigner Isabelle Sjövall delar med sig av sina 5 bästa tips och råd för att få till en grön oas hemma eller på kontoret:
- Satsa på gröna växter inomhus. De har allra bäst hälsofrämjande effekter genom att de hjälper till att rena luften från giftiga partiklar.
- Använd växter som en naturlig del av inredningen. Studier visar att gröna miljöer kan öka kreativt tänkande!
- Ju mer desto bättre. Forskning visar att växter och biofilisk design hjälper oss att snabbare återhämta oss från stress.
- Välj hållbara växter som står sig över tid. Exempelvis Monstera och Kentiapalm.
- Skapa variation. Dynamisk design talar till våra hjärnor.
29 Jan 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"