Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grönt är skönt för lyckade möten

 
 • Urban Jungel ska ge bättre miljö för möten. Foto: Nobis Hotel

  Urban Jungel ska ge bättre miljö för möten. Foto: Nobis Hotel

 • Mötesrum på Blique by Nobis.

  Mötesrum på Blique by Nobis.

 • Med konceptet Urban Jungle vill vi visa och inspirera till hur man på ett enkelt sätt kan skapa en hälsofrämjande och mer produktiv miljö, på kontoret eller hemma, säger Erik Utas.

  Med konceptet Urban Jungle vill vi visa och inspirera till hur man på ett enkelt sätt kan skapa en hälsofrämjande och mer produktiv miljö, på kontoret eller hemma, säger Erik Utas.

Föregående
Nästa
 
Urban Jungle är ett nytt koncept med blomstrande och gröna mötesrum som lanseras  av Blique by Nobis. Den gröna oasen, som presenteras tillsammans med Neurodesigner Isabelle Sjövall och det ledande växtinredningsföretaget Hässelby Blommor, syftar till att minska stress och öka kreativiteten på konferenser och möten.

–Med hjälp av växtinredning vill vi sprida kunskap och medvetenhet kring den positiva påverkan gröna miljöer har på oss människor.Forskning visar att kontakt med natur och biofilisk arkitektur och design kan ge oss fantastiska hälsofördelar. Studier visar att gröna miljöer kan reducera stress, stimulera kroppens naturliga frisättning av lugn och ro hormonet oxytocin samt öka kreativt tänkande, säger Isabelle Sjövall, Neurodesigner.

Syftet med Urban Jungle är att erbjuda en grön oas mitt i stan till Blique by Nobis mötesgäster. En oas som främjar gästernas återhämtning, kreativitet och välbefinnande under mötet. Konferensrummet har tillsammans med Isabelle och Hässelby Blommor genomgått en förvandling där konferensgäster under en månad framöver har möjlighet att boka Urban Jungle-upplevelsen.

–Många företag efterfrågar en mer kreativ och dynamisk arbetsplats som främjar människors välbefinnande. Med konceptet Urban Jungle vill vi visa och inspirera till hur man på ett enkelt sätt kan skapa en hälsofrämjande och mer produktiv miljö, på kontoret eller hemma, säger Erik Utas, VD Hässelby Blommor.

Neurodesigner Isabelle Sjövall delar med sig av sina 5 bästa tips och råd för att få till en grön oas hemma eller på kontoret:
 • Satsa på gröna växter inomhus. De har allra bäst hälsofrämjande effekter genom att de hjälper till att rena luften från giftiga partiklar.
 • Använd växter som en naturlig del av inredningen. Studier visar att gröna miljöer kan öka kreativt tänkande!
 • Ju mer desto bättre. Forskning visar att växter och biofilisk design hjälper oss att snabbare återhämta oss från stress.
 • Välj hållbara växter som står sig över tid. Exempelvis Monstera och Kentiapalm.
 • Skapa variation. Dynamisk design talar till våra hjärnor.
/Redaktionen