Gröna Lund startar egen restaurangskola
2 Feb 2019
Varje år i januari inleds arbetet med att hitta alla de
medarbetare som ska ta hand om Gröna Lunds drygt 1,6 miljoner besökare. I år
behöver man tillsätta rekordmånga tjänster, drygt 1500, där alla är välkomna
att söka, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Sedan många år
tillbaka jobbar tivolit aktivt med olika mångfaldsprojekt, då man jobbar efter
devisen ”alla är lika välkomna, alltid”. En devis som gäller för så väl
medarbetare som gäster.
En egen restaurangskola - nytt mångfaldsprojekt
Även i år samarbetar Gröna Lund med Arbetsförmedlingen i olika mångfaldsprojekt, där man bland annat anställer unga med olika funktionsvariationer och nyanlända. I år har man även startat en egen restaurangskola i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Hela besöksnäringen lider en stor brist på utbildad restaurangpersonal, samtidigt som många nyanlända har svårt att komma ut på arbetsmarknaden.
En egen restaurangskola - nytt mångfaldsprojekt
Även i år samarbetar Gröna Lund med Arbetsförmedlingen i olika mångfaldsprojekt, där man bland annat anställer unga med olika funktionsvariationer och nyanlända. I år har man även startat en egen restaurangskola i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Hela besöksnäringen lider en stor brist på utbildad restaurangpersonal, samtidigt som många nyanlända har svårt att komma ut på arbetsmarknaden.
I år startar
därför Gröna Lund en restaurangskola på tivolits restauranger, där 30 personer
får en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal. När de
sedan är klara med utbildningen finns det möjlighet för eleverna att fortsätta
att jobba inom restaurang på Gröna Lund eller söka sig någon annanstans.
Utbildningen fylldes snabbt och är redan i full gång.
– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet. Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation. Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.
Samtliga 1500 tjänster kan de som vill söka på www.magisksommar.se
– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet. Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation. Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.
Samtliga 1500 tjänster kan de som vill söka på www.magisksommar.se
Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. GrönaLund har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Tivolit bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2018 hade Gröna Lund ca 1500 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare.
2 Feb 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"