Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gröna Lund startar egen restaurangskola

 
Gröna Lund startar egen restaurangskolaGröna Lund startar restaurangskola för nyanlända. Nu startar den årliga rekryteringen till sommarens alla tjänster på Stockholms tivoli, Gröna Lund.Nytt för i år är att tivolit startat en restaurangskola för nyanlända svenskar i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.

Varje år i januari inleds arbetet med att hitta alla de medarbetare som ska ta hand om Gröna Lunds drygt 1,6 miljoner besökare. I år behöver man tillsätta rekordmånga tjänster, drygt 1500, där alla är välkomna att söka, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Sedan många år tillbaka jobbar tivolit aktivt med olika mångfaldsprojekt, då man jobbar efter devisen ”alla är lika välkomna, alltid”. En devis som gäller för så väl medarbetare som gäster.

En egen restaurangskola - nytt mångfaldsprojekt
Även i år samarbetar Gröna Lund med Arbetsförmedlingen i olika mångfaldsprojekt, där man bland annat anställer unga med olika funktionsvariationer och nyanlända. I år har man även startat en egen restaurangskola i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Hela besöksnäringen lider en stor brist på utbildad restaurangpersonal, samtidigt som många nyanlända har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. 
I år startar därför Gröna Lund en restaurangskola på tivolits restauranger, där 30 personer får en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal. När de sedan är klara med utbildningen finns det möjlighet för eleverna att fortsätta att jobba inom restaurang på Gröna Lund eller söka sig någon annanstans. Utbildningen fylldes snabbt och är redan i full gång.

– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet. Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation. Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.

Samtliga 1500 tjänster kan de som vill söka på www.magisksommar.se  
Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. GrönaLund har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Tivolit bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2018 hade Gröna Lund ca 1500 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare.