Gröna Lund rekryterar zombies och häxor till Halloween
24 Aug 2017
Under höstlovet öppnar Gröna Lund för första gången tivolit för att fira Halloween, hela anläggningen med attraktioner håller öppet. Parken kommer att dekoreras i olika Halloween-teman, där Lilla Området anpassas för de yngre besökarna med pumpor, häxor och spöken, medan Stora Området är för de modigare gästerna, med fyra skräckhus och en zombie-zon. Nu startar rekryteringen av alla tjänster man behöver tillsätta för Halloweenfirandet, där tivolit söker 550 utvalda som ska bjuda gästerna på deras värsta upplevelse någonsin.
– Normalt när vi rekryterar och utbildar våra medarbetare på Gröna Lund, är vi mycket måna om att gästerna ska få en trevlig upplevelse. Denna gång är det precis tvärtom. Gillar man att skrämmas är det dig vi söker, säger Caroline Lidholm rekryteringsansvarig på Gröna Lund.
Utöver 500 ”vanliga” tjänster i matkiosker, spel, entréer och attraktioner, söker man dryg 50 personer som ska gestalta de onda väsen som ska lura i de fyra skräckhusen och zombie-zonen.
Halloweenfirandet på Gröna Lund:
Hela tivolit med attraktioner håller öppet och parken dekoreras i olika Halloween-teman, där Lilla Området anpassas för de yngre besökarna med pumpor, häxor och spöken. Barnen är också välkomna in i Pettson o Findus Värld, som tematiseras om till ett mer spöklikt Pettsonhus och på Lilla Scen bjuds det på barnföreställning två gånger per dag.
På Stora Området kommer de modigare gästerna kunna besöka fyra skräckhus, där House of Nightmares får nya mardrömmar, Blå Tåget kryddas med levande spöken, en skräcklabyrint byggs upp på Radiobilarnas golv och Lustiga Huset förvandlas till Olustiga Huset. Dessutom bjuds det på eldshow på Stora Scen varje kväll, från de galna artisterna i Burnt Out Punks.
Kl. 18.00 väcks onda väsen till liv
När den stora klockan slagit 18.00 sänks mörkret över tivolit och vålnader, zombies, läskiga clowner och onda väsen samlas i en skräckparad som går genom Stora Området. Det är också då som vår skräckzon aktiveras. Väljer du att besöka zonen, som är noga utmärkt på tivolit, kommer du att möta dessa onda väsen på nära håll…
– Det finns inget riktigt häftigt Halloweenfirande i Stockholm, något som vi ville ändra på. Halloween på Gröna Lund kommer att kunna bjuda på stora upplevelser för alla, från nyfikna barnfamiljer som vill ha en kul aktivitet på höstlovet till skräckälskande vuxna som verkligen vill bli skrämda, säger Joanna Hammar, marknadschef på Gröna Lund.
Av: Annika Rådlund
Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 31 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. 2016 hade tivolit ca 1300 anställda under säsongen och över 1,5 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.
www.gronalund.com/halloween
24 Aug 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"