Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtels nyrenoverade lobby

 
Sedan 1874 har Grand Hôtels lobby välkomnat gäster från när och fjärran. Nu återöppnar lobbyn efter en omfattande renovering med ett blänkande marmorgolv, möblemang från 1800-talet och en ny, högteknologisk ljus- och ljudlösning.

Grand Hôtels lobbyområde har varit stängd för renovering sedan den 6 januari. Nu återöppnas den i en ny, ljusare variant med ett golv i vit Carraramarmor och ett helt nytt möblemang med originalmöbler från slutet av 1800-talet som kombineras med modern design och starka accentfärger. Dessutom har ett högteknologiskt ljus- och ljudsystem installerats med målet att skapa en alldeles särskilt välkomnande atmosfär.

Lobbyns inredning är inspirerad av hotellets byggår 1874, vilket även syns i de fyra nya kristallkronorna. I ljussättningen har man valt att inte endast arbeta med direkt ljus från kristallkronor och golvlampor utan i stället tagit fram ett system som bygger på indirekt ljus, där belysningen tar nytta av arkitekturen. Ljuset reflekteras via tak, pelare och pilaster och är därmed dolt för gästerna. Idén är att förstärka inredningen och få till ett mjukt omfamnande ljus, som skapar en varm stämning.

Både ljus- och ljudsystemen är osynliga för gästerna och designat för att automatiskt anpassa ljuset till årstid och tiden på dygnet. Detta innebär att systemet kan detektera inkommande ljus och skilja på t.ex. en solig och mulen dag. I lösningen ingår även ett unikt system för kristallkronor, som specialanpassats med små, inbyggda LED-lampor för att reflektera ljus uppåt via kristallerna.

– Lobbyn är såklart väldigt viktig för oss eftersom det är där gästerna får sitt första intryck. Lobbyn är också hotellets hjärta och avgörande för helhetskänslan. Dagens gäster förväntar sig att lobbyn i ett femstjärnigt hotell håller samma standard som resten av upplevelsen. Vi har nu tagit fram en lösning, som är skräddarsydd för Grand Hôtel och där inredning, ljus och ljud skapar en harmonisk, behaglig miljö där våra gäster kan trivas, berättar Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Grand Hôtels lobby före och efter renoveringen. Den nya nyrenoverade lobbyn är ljusare och inspirerad av hotellets byggår 1874. Grand Hôtels lobby före och efter renoveringen. Den nya nyrenoverade lobbyn är ljusare och inspirerad av hotellets byggår 1874.

I lösningen ingår även ett unikt system för kristallkronor, som specialanpassats med små, inbyggda LED-lampor för att reflektera ljus uppåt via kristallerna. I lösningen ingår även ett unikt system för kristallkronor, som specialanpassats med små, inbyggda LED-lampor för att reflektera ljus uppåt via kristallerna.

golv i vit Carraramarmor och ett helt nytt möblemang med originalmöbler från slutet av 1800-talet som kombineras med modern design. golv i vit Carraramarmor och ett helt nytt möblemang med originalmöbler från slutet av 1800-talet som kombineras med modern design.

Lobbyn innan renoveringen. Lobbyn innan renoveringen.

 

Taggar

Artikel Artiklar