Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtel renoverar sina signatursviter

 
  • Illustration av Grand Hôtels sviter av arkitekten Martin Brudnizki.

    Illustration av Grand Hôtels sviter av arkitekten Martin Brudnizki.

  • Grand Hôtel i Stockholm.

    Grand Hôtel i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
Under våren 2018 kommer två av Grand Hôtels signatursviter att totalrenoveras. Till uppdraget anlitar hotellet svenskfödde Martin Brudnizki, en prisad inredningsarkitekt med bas i London och New York. 

De nya sviterna är Brudnizkis första projekt på svensk mark. Signatursviterna ligger högst upp i Grand Hôtels huvudbyggnad och erbjuder en svårslagen utsikt över Strömkajen och Stockholms slott. Sviterna har länge tillhört några av stadens mest exklusiva boenden och kommer nu att uppdateras.

- Det är fantastiskt att få möjligheten att jobba med Martin Brudnizki och att han väljer att göra sitt första projekt i Sverige hos oss på Grand Hôtel känns oerhört hedrande. Vi strävar alltid efter att arbeta med de främsta inom sin bransch och därför känns Martin som den perfekta samarbetspartnern. Vi ser med spänning fram emot slutresultatet, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel.

Martin Brudnizki är den svenska doldisen som föddes i Stockholm, men som under hela sitt yrkessamma liv varit verksam i utlandet. År 2000 startade han Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) i London och 2012 öppnades en filial i New York. MBDS är en internationellt hyllad inrednings- och arkitektbyrå med erfarenhet av att skapa interiörer för hotell, restauranger, barer och privata medlemsklubbar.
 Studion är verksam över hela världen med prestigefulla kunder, däribland Four Seasons, Rosewood Hotels & Resort, Soho House Group, Caprice Holdings och The Royal Academy of Arts. 

- Renoveringen av signatursviterna på Grand Hôtel har varit ett viktigt projekt för mig och min designstudio, inte minst med tanke på hotellets historia men också för att det är mitt första projekt i Sverige. När jag ser tillbaka på inspirationen för vår design i sviterna påminner det mig om den interiör som jag var omgiven av, och växte upp med, i min mammas hus i Stockholm. Det är på samma gång bekvämt och privat, med en perfekt touch av modern stil. Med utgångspunkt i den komfort som upplevs i det egna hemmet återspeglar sviterna en residentlik känsla med mjuk inredning, subtila inslag av färg, mönster och moderna möbler, säger Martin Brudnizki.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Grand Hôtel


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer