Gotlands Bryggeri lanserar sin första lager
6 Feb 2018
Gotlands Bryggeri är ett av Sveriges äldsta hantverksbryggerier. När man 1995 startade upp verksamheten på S:t Hansgatan 47 i Visby fanns det endast en handfull hantverksbryggerier i landet. Sedan dess har det svenska ölintresset vuxit explosionsartat och idag finns det närmare 300 svenska hantverksbryggare. Under alla dessa år har Gotlands Bryggeri varit med och utvecklat den svenska ölscenen. Men trots det är det först nu som man väljer att lansera sin första moderna lager.
- Även fast vi har utvecklat olika öl i över 20 år så har vi saknat en lager i modern stil. Vår vision med Wisby Lager har varit att utveckla en bärnstensfärgad, modern lager med relativt låg alkoholhalt som - till skillnad från många andra öl av lättare stil - fortfarande är smakrik, berättar Joakim Eneqvist, bryggmästare på Gotlands Bryggeri.
I och med att svenska konsumenters ölkunskaper utvecklats har också intresset för hantverksmässigt producerad lageröl vuxit. Detta då en bra lager – rätt hanterad – i all sin enkelhet kan erbjuda samma typ av engagerande smakupplevelse som en IPA eller stout.
- Vi har låtit det ta tid att utveckla Wisby Lager och är väldigt stolta över resultatet. Wisby Lager är en kvalitetsöl skapad för oss och alla andra som uppskattar bra öl, säger Joakim Eneqvist.
Wisby Lager
Wisby Lager är en fyllig bärnstensfärgad lager med en jämförelsevis låg alkoholhalt (4,7 %). Smakmässigt kännetecknas den av en lätt maltig karaktär och en klassisk humleton som kompletteras med arom från röda bär så som hallon och körsbär, samt från apelsin.
Wisby Lager går att beställa från Systembolaget från och med början av mars.
6 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"