Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gotlands Bryggeri lanserar sin första lager

 
Gotlands Bryggeri lanserar sin första lagerWisby Lager från Gotlands Bryggeri. Gotlands Bryggeri startade upp verksamheten för 23 år sedan.Ändå är det först nu man lanserar sin första lager. Med en frisk doft av röda bär signerad humlesorten Monroe är nya Wisby Lager en smakrik gotländsk tolkning av lagerölen – världens mest omtyckta ölsort.

Gotlands Bryggeri är ett av Sveriges äldsta hantverksbryggerier. När man 1995 startade upp verksamheten på S:t Hansgatan 47 i Visby fanns det endast en handfull hantverksbryggerier i landet. Sedan dess har det svenska ölintresset vuxit explosionsartat och idag finns det närmare 300 svenska hantverksbryggare. Under alla dessa år har Gotlands Bryggeri varit med och utvecklat den svenska ölscenen. Men trots det är det först nu som man väljer att lansera sin första moderna lager.

- Även fast vi har utvecklat olika öl i över 20 år så har vi saknat en
lager i modern stil. Vår vision med Wisby Lager har varit att utveckla en bärnstensfärgad, modern lager med relativt låg alkoholhalt som - till skillnad från många andra öl av lättare stil - fortfarande är smakrik, berättar Joakim Eneqvist, bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

I och med att svenska konsumenters ölkunskaper utvecklats har också intresset för hantverksmässigt producerad lageröl vuxit. Detta då en bra lager – rätt hanterad – i all sin enkelhet kan erbjuda samma typ av engagerande smakupplevelse som en IPA eller stout.

- Vi har låtit det ta tid att utveckla Wisby Lager och är väldigt stolta över resultatet. Wisby Lager är en kvalitetsöl skapad för oss och alla andra som uppskattar bra öl, säger Joakim Eneqvist.Wisby Lager
Wisby Lager är en fyllig bärnstensfärgad lager med en jämförelsevis låg alkoholhalt
(4,7 %). Smakmässigt kännetecknas den av en lätt maltig karaktär och en klassisk humleton som kompletteras med arom från röda bär så som hallon och körsbär, samt från apelsin.

Wisby Lager går att beställa från Systembolaget från och med början av mars.
Källa: Gotlands Bryggeri