Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Google öppnar mötesplats i Mood-kvarteret

 
Google öppnar mötesplats i Mood-kvarteretGoogle digitalakademin håller i flera gratisutbildningar, bland annat hur man får sitt företag att växa online. Sedan öppningen av Mood Stockholm har platsen utvecklats till en mat– och shoppingdestination, som satt hela området på kartan. Mood Stockholm har 25 butiker inom mode, inredning och service, 11 skönhetsaktörer och 16 kaféer, barer och restauranger. Nu har även Google hittat dit.

En kreativ mötesplats, kostnadsfria kurser och spännande seminarier. Nu öppnar Google Digitalakademin sin första fysiska utbildningslokal mitt i Mood-kvarteret.

Digitalakademin grundades av Google i samarbete med Almi hösten 2015 och är ett kostnadsfritt utbildningsprogram som innefattar onlinekurser och utbildningsevent. Sedan starten har man utbildat över 23 000 personer i Sverige.

Den 3 maj öppnar Digitalakademin sin första fysiska utbildningslokal i centrala Stockholm för att kunna erbjuda fler möjligheten att öka sina digitala kunskaper. Satsningen sker i samarbete med Stockholms stad, Almi och Arbetsförmedlingen.

Jobben inom den digitala sektorn förväntas att fördubblas till 2030, med förändrade kompetenskrav som följd. Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi därmed detta koncept för att rusta Sverige för morgondagen, säger Anna Wikland, Sverigechef, Google. Målet är att under en sexmånadersperiod utbilda 10 000 stockholmare inom Digitalakademin.

Alla är välkomna, men fokus kommer att ligga på företagare, studenter och arbetssökande. De kurser som erbjuds fokuserar på digital marknadsföring och affärsutveckling, digitala vardagskunskaper samt digital innovation.

- Det är väldigt spännande att Googles Digitalakademin nu väljer att öppna en utbildnings- och mötesplats mitt i Mood-kvarteret. Ett fint kvitto på att vi skapar platser där människor vill vara, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter.

Hon tipsar bland annat om en gratisubildnining som handlar om hur man får sitt företag att växa online, mer information finns på: g.co/digitalakademin

 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: AMF
 

Verksamheter till försäljning

 
  

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer