Godmorgon lanserar ekologiska juicer
14 Aug 2014
– Vecka 37 lanserar vi två nya premiumjuicer under varumärket God Morgon. Båda produkterna är ekologiska enligt EU:s standard och KRAV-märkta. Vi hoppas att God Morgon ska kunna driva den ekologiska utvecklingen än mer och samtidigt skapa en tillväxt inom nfc-segmentet, säger Pernilla Morén, Brand & Product Manager på God Morgon.
God Morgon Organic kommer i två olika smaker: God Morgon Organic Apple och God Morgon Organic Orange. Varje äpple och apelsin har handplockats för att skadas minimalt och pressas på plats inom 24 timmar. Apelsinerna är till största delen av den söta sorten Valencia och kommer från Mexiko, juicen fraktas sedan med båt till Skandinavien. Äpplena kommer från Italien där man är bra på ekologisk odling av äpplen.
– Vi har försökt att tänka eko hela vägen: från odling, skörd och pressning till frakt och förpackning, fortsätter Pernilla Morén.
Försäljningen av ekologiska produkter ökade med 13% under 2013 och spås öka med ytterligare 20% under 2014 enligt KRAV:s marknadsrapport 2013. En undersökning visar även att allt fler anser det värt att betala mer för KRAV-märkt mat*.
En ny livsstil är också på stark frammarsch, LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability). LOHAS fokuserar på hållbarhet, hälsa, ekologi, njutning samt rättvisa, och i Sverige kan fler än 30% antas sympatisera med livsstilen **. God Morgons nya produkter ligger helt i linje med den rådande utvecklingen i Sverige.
.
* TNS Sifo AB, Undersökningen omfattade 1000 personer
**http://www.lohas.se/lohas-in-sweden/
God Morgon® juice lanserades 1978 och är en del av Rynkeby Foods som ägs av Arla Foods, ett internationellt
mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 12.000 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland,
Storbritannien, Belgien och Luxemburg. Rynkeby Foods är en av de ledande aktörerna på den nordiska
juicemarknaden med ett brett sortiment av juiceprodukter av högsta kvalitet. Inom Rynkeby Foods finns även
varumärken som Rynkeby®, JO® och Sagolika Soppor®.
14 Aug 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"