Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gefilus – en ny yoghurtserie med den unika bakteriekulturen LGG

 
Gefilus – en ny  yoghurtserie med den unika bakteriekulturen LGGGefilus från Valio I sommar har Valio introducerat, den i Finland sedan tidigare populära och uppskattade, mejeriserien Gefilus på den svenska marknaden. Gefilus är en serie mejeriprodukter för hela familjen med den unika bakteriekulturen LGG som stannar länge i magen, och med kalcium som bidrar till matsmältningens normala funktion. 

 I serien ingår tre krämiga yoghurtar: Gefilus Naturell samt Gefilus Jordgubb-Granatäpple och Gefilus Persika som endast är sötade med frukt och bär, något som Valio är först ut med på marknaden.

- Vi strävar efter att våra produkter ska innehålla så lite socker som det bara går, men utan att påverka den goda smaken. Därför är vi stolta över att våra nya smaksatta Gefilusprodukter endast är sötade med frukt- och bär och inget annat. Detta är en del i vårt arbete för att möta konsumenten och något som verkligen har saknats på marknaden, säger Anette Björnlund, kategorigruppchef på Valio Sverige.

I serien ingår också en yoghurtshot med smak av hallon och blåbär som innehåller 30 % mindre socker än motsvarande sockrade yoghurtdrycker. Dessutom innehåller de vitaminerna D och B12 och självklart är alla produkter laktosfria.

Valio har en lång historia av att utveckla produkter för en bättre maghälsa och har idag marknadens bredaste sortiment av laktosfritt. Varje år investerar Valio i forskning, utveckling och nya innovationer. Robert Brummer, professor i gastroenterologi och klinisk nutrition vid Örebro universitet, har länge studerat sambandet mellan kropp och själ och menar att samspelet mellan tarmen och hjärnan inte bara är komplicerat utan också hjälper till att förklara många sjukdomar, som till exempel IBS (orolig mage), och kronisk inflammatoriska tarmsjukdomar.

- Hälsa och välmående blir allt viktigare. Att ta hand om magen är ett bra sätt att bibehålla en god hälsa. Forskning har nyligen visat att samspelet mellan mage och hjärna spelar en stor roll för vårt välbefinnande och att rubbningar i det samspelet kan leda till mag- och tarmproblem. Sannolikt påverkar detta också hjärnans funktion negativt. En motståndskraftig och balanserad tarmflora spelar en viktig roll i ett hälsosamt samspel mellan mage och hjärna och rätt mjölksyrabakterier i tarmen kan bidra till detta. När det känns gott i magen mår även kropp och själ bättre. Allt hänger ihop, förklarar Robert.

Det som är unikt med Gefilus är att samtliga produkter i serien innehåller bakteriekulturen LGG - Lactobacillus Rhamnosus GG – som är världens mest studerade mjölksyrabakterie och har dokumenterats i över 1000 vetenskapliga publikationer och 300 kliniska studier. LGG, som stannar länge i magen, överlever bäst i livsmedel och speciellt i fermenterade mejeriprodukter som till exempel yoghurt.

- Mjölksyrabakterier förekommer naturligt i människokroppen. Majoriteten av goda bakterier finns i tarmen. Där hjälper de till att utvinna näring ur maten samtidigt som de förhindrar tillväxten av skadliga bakterier. Tarmens bakteriella balans är viktig eftersom så mycket som 70% av vårt immunförsvar finns där. Det är bra att regelbundet få i sig mjölksyrabakterier så det går jättebra att dagligen äta produkter som innehåller dem, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist.


Av: Annika Rådlund Källa: Valio

www.LGG.comVerksamheter till försäljning