Gastrobryggeriet Vört har öppnat i Gamla stan
16 Mar 2022
Restaurangen beskriver Hans Nyström och Melker Andersson som ett
gastrobryggeri där maten tydligt hör ihop med ölen.
- Hit kommer man för att dricka hantverksmässig öl och sen beställa mat till det, säger Melker Andersson.
På menyn finns vad han kallar för smörrebröd
2.0.
- Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson.
De olika bröden till smörrebröden beställs från ett bageri, allt annat görs på plats. Den hungrige har möjlighet att avnjuta flera av smörrebröden
eller något från restaurangens roterande meny.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
De kommer även att bjuda in gästbryggare så det kommer ständigt finnas olika öl i dryckesutbudet.
Av: Annika Rådlund
16 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"