Gastrobryggeriet Vört har öppnat i Gamla stan
16 Mar 2022

Restaurangen beskriver Hans Nyström och Melker Andersson som ett
gastrobryggeri där maten tydligt hör ihop med ölen.
- Hit kommer man för att dricka hantverksmässig öl och sen beställa mat till det, säger Melker Andersson.
På menyn finns vad han kallar för smörrebröd
2.0.
- Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson.
De olika bröden till smörrebröden beställs från ett bageri, allt annat görs på plats. Den hungrige har möjlighet att avnjuta flera av smörrebröden
eller något från restaurangens roterande meny.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
De kommer även att bjuda in gästbryggare så det kommer ständigt finnas olika öl i dryckesutbudet.
Av: Annika Rådlund
16 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"