Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Galipette cider lanseras i Sverige

 
Galipette cider lanseras i SverigeGalipette Brut är en mousserande, torr och fruktig äppelcider och Galipette Biologique är en lätt mousserande och sötare äppelcider. Nu finns cidern Galipette tillgänglig i Sverige.  Galipette tillverkas av 100 % pressad äppeljuice, aldrig från koncentrat och helt utan tillsatt socker. Den finns tillgänglig i två versioner – Galipette Brut och Galipette Biologique, som är ekologisk.

 
Galipette cider tillverkas av handplockade äpplen, som odlas lokalt i Bretagne och Normandie i nordvästra Frankrike. I detta område har man tillverkat cider sedan urminnes tider och Galipette står för samma hantverk och kvalitet. Galipette är inte bara fri från tillsatt socker, utan är även naturligt glutenfri. Den här cidern är ett friskare alternativ till öl och med sin alkoholstyrka på upp till 4,5 % är den ett utmärkt alternativ för den som söker en lägre alkoholhalt än vin. Den serveras antingen direkt ur flaskan eller över is.

 
Galipette Brut
Guldfärgad och klar cider som är lätt mousserande. Galipette Brut har en framträdande smak av äpple och en torr och livligt fruktig karaktär.

                            Volym: 33 cl  Alkoholhalt: 4,5 %

 Galipette Biologique
Ekologisk och bärnstensfärgad cider med en lätt mousserande karaktär. Till skillnad från Galipette Brut har Galipette Biologique en sötare karaktär, vilken uppnås på naturlig väg genom att ta vara på sötman från äpplena. Resultatet är en läskande och smakrik cider med mjukt fruktiga smaker med blommiga inslag.

Volym: 33 cl Alkoholhalt: 4,0 %

PrimeWine Group, som importerar Galipette till Sverige, består av de fyra bolagen Primewine Sweden AB, BGS, Multibev och Mondowine. Sedan starten 2002 har gruppen jobbat med att sätta samman en portfölj av  drycker inom vin, öl och sprit till såväl Systembolaget som till landets restauranger. 

www.galipettecidre.com

Av: Annika Rådlund