Frida Ronge är nu kreativ ledare för hållbara matupplevelser på Strawberry
12 Nov 2024
Kocken Frida Ronge har tidigare utvecklat koncept som restaurang Vrå i Göteborg, TAK Stockholm och TAK Oslo för Strawberry och är känd för att skapa matkombinationer som blandar det bästa från nordisk och japansk matkultur. Från och med november kliver hon in i rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser på Strawberry.
- Att fortsätta arbeta med mat och nu med mer fokus på hållbarhet i en ännu större omfattning inom Strawberry känns otroligt ärofyllt och kul. Jag ser verkligen fram emot att få skapa upplevelser tillsammans med teamen i koncernens universum med fokus på god, hållbar mat, säger Frida Ronge.
- Frida ska bidra med sin erfarenhet och kompetens för att skapa hållbara matupplevelser för våra gäster och medlemmar. Där kommer det mycket spännande framöver, säger Harald Bjugstad-Holm.
Strawberrys ambition är att mat och dryck ska bli en ännu större del av koncernens satsning.
- Mat och dryck är ett av de områden som utmärker sig som strategiskt viktigt både för gäster och anställda, och där vi dessutom kan göra en stor skillnad. Under flera år har Frida utvecklat framgångsrika restauranger och spännande koncept och nu ser vi fram emot att ta detta samarbete ännu ett steg vidare i och med att frida Frida tar rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser, säger Harald Bjugstad-Holm, Hållbarhetsdirektör på Strawberry
Frida Ronge är nu en del av WeCare-teamet på Strawberry.
12 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: