Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fredagskocken Mattias Larsson tipsar om tillbehör till blodpuddingen

 
  • Färdigskivad blodpudding med stekt bacon palsternacka äpple, lök och rårörda lingon.

    Färdigskivad blodpudding med stekt bacon palsternacka äpple, lök och rårörda lingon.

  • Blodpudding med bakad morot samt citrusmarinerad vitkål och fänkål.

    Blodpudding med bakad morot samt citrusmarinerad vitkål och fänkål.

Föregående
Nästa
 
 Gea’s lanserar nu en färdigskivad blodpudding som är lätt att ta ut ur den återförslutningsbara förpackningen. I sortimentet finns nu original, färdigskivad, glutenfri och utan tillsatt socker: Här tipsar fredagskocken Mathias Larsson om favorittillbehör till blodpuddingen - fast med en twist.

Serveringsförslag:

Blodpudding med morot, spetskål, ingefära och björnbär
(4 personer)

 8-12 skivor blodpudding
4 morötter à cirka 125 g, skurna i bitar om 1 cm
250 g spetskål skuren i bitar om 2 cm
 1 tsk färskriven ingefära-
smör och salt
Rårörda björnbär (alt. rårörda lingon)-
150 g björnbär, frysta fungerar utmärkt
½ dl strösocker

Blanda björnbär med socker och låt marinera i cirka 20 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Stek morötter i en klick smör på medelhög temperatur cirka 3 minuter. Tillsätt spetskål och ingefära, stek vidare i cirka 2 minuter. Smaka av med en nypa salt. Stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen. Servera blodpudding med grönsaker och rårörda björnbär.

Blodpudding med bakad morot samt citrusmarinerad vitkål och fänkål (4 personer)
8-12 skivor blodpudding
4 morötter à cirka 125 g, skurna i bitar om 1 cm
200 g vitkål, finstrimlad
1 fänkål, finstrimlad
1 msk pressad citronjuice
½ dl pressad apelsinjuice
 1 msk flytande honung
olivolja, smör och salt

Lägg morötter i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja och salt. Ugnsbaka cirka 30 minuter på 200°C tills de har fått en fin rostad yta. Marinera vitkål och fänkål i citrusjuice, honung och lite salt i cirka 15 minuter. Stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen. Krama ur vätskan från kålsalladen och servera till nystekt blodpudding och rostade morötter.


Blodpudding med stekt bacon, palsternacka, äpple och lök samt rårörda lingon
(4 personer)
8-12 skivor blodpudding
8-12 skivor bacon
 1 äpple, klyftad
1 röd lök, klyftad-
500 g palsternacka, skuren i bitar om 1 cm
smör och salt

Till servering:
Rårörda lingon

Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek palsternackan i smör 3-4 minuter tills den har fått enfin rostad yta. Lägg ner äpplen och rödlök och stek vidare ett par minuter tills äpplena och rödlöken är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt. Knaperstek bacon och stek blodpudding enligtanvisning på förpackningen. Servera blodpudding med bacon, palsternacks- och äppelfräs ochrårörda lingon.



Av:  Annika Rådlund Källa och foto: Atria

Taggar

Kock Mat Recept

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer