Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fräscha citrondrinkar

 
  • Drinkar med citron

    Drinkar med citron

  • Capri di Tonic, Limoncello & Bubbles och Capri Sour

    Capri di Tonic, Limoncello & Bubbles och Capri Sour

Föregående
Nästa
 
Härliga fräscha citrondrinkar brukar bli speciellt uppskattade när vår- och sommarvärmen kommer.
Prova gärna dessa härliga drinkar baserade på Limoncello di Capri.

CAPRI DI TONIC

En fräsch sommardrink som bäst serveras i kanna. Börja med att hälla upp valfri mängd Limoncello di Capri. Stänk sedan i lite tonic, addera mynta, citronskivor och massor av is.

1 del Limoncello di Capri
4 delar Tonic water
Myntablad
Citronskivor
Massor av is

LIMONCELLO & BUBBLES

En enkel men exklusiv drink perfekt för soliga sommardagar. Häll i Prosecco och Limoncello di Capri efter smak. Toppa med frysta hallon.
1 del Limoncello di Capri
5 delar Prosecco
2–3 st frysta hallon

CAPRI SOUR
En somrig smaksensation.
Grunda med lovlig mängd Limoncello di Capri. Blanda i en äggvita, färskpressad citron och sockerlag. Skaka med is, häll upp och toppa med tre droppar Angostura.

1 del Limoncello di Capri
1/2 del sockerlag
1/2 del färskpressad citron
1 äggvita
Massor av is
3 droppar Angostura

Limoncello di Capris historia

För ungefär 100 år sedan serverade Vincenza Canale drycken Limoncello till sina hotellgäster på ön Capri i Italien. Sorrentoregionen har en lång citrushistoria. Under den grekisk/romerska perioden planterade man citronträd för att göra området vackrare. Under 1600-talet använde Jesuiterna citron som desifekttionsmedel mot kolera så citronen har alltid varit en stor del av regionens historia.

Idag är citronlikören en välkänd och omtyckt dryck i såväl Italien som i resten av världen. Limoncello görs endast på ovala Sorrento-citroner från Sorrento-halvön och Capri.

Det är enbart det gula, yttre från skalet som används till drycken och det är viktigt att citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Drycken ska serveras väl kyld.

Limoncello di Capri kom till under 1800-talet på den italienska paradisön Capri och det legendariska hotellet Mariantonia, som då ägdes av nonna Vincenza Canale.

Där brukade hon bjuda på sin egen limoncello och besökare från världens alla hörn utvecklade snart en förkärlek till att avnjuta ett iskallt glas i den capresiska solnedgången.

Vincenza Canales limoncello blev snabbt ett vida omtalat fenomen, men det dröjde faktiskt ända till 1988 och nonna Canales barnbarn Massimo innan Limoncello di Capri blev kommersiellt. Fortfarande med samma recept, fortfarande gjort på samma sätt.

Det som gör Limoncello di Capri så unik, förutom dess historia, är att den är helt naturlig och görs på samma sätt som den alltid har gjorts: Utan färgämnen, utan tillsatser och med endast fyra ingredienser. Citronerna odlas i Sorrento och de allra bästa och sötaste körs sedan med båt till Capri. Där får citronskalen bada i ren alkohol innan socker och vatten adderas. Limoncellon hälls därefter upp i flaskor och skeppas ut över hela världen.

Familjen Canale är fortfarande med och äger Limoncello di Capri och man är det enda företaget i hela Italien som är involverade i hela produktionskedjan – från citronträd till färdig citronlikör. Samma limoncello som nonna Canale brukade bjuda på serveras än idag på Capris legendariska hotell Mariantonia.
www.berntsonbrands.se


Av: Annika Rådlund  Källa: Berntson Brands