Första uttagningen i Årets Kock 2021 är klar
25 Maj 2021

Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni på Stockholms Hotell & restaurangskola.
- Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det är verkligen roligt att se så många bra tävlingsbidrag. Det har inte varit en lätt uppgift för juryn att utse de 24 bidrag som idag har gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2021.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas.
Av 53 ansökningar går följande 24 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen.
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Magnus Åkerström, Teaterbaren i Stockholm
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Patrik Lundström, Toftaholm Herrgård, Ljungby
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
William Brittsjö, Ricordi, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Göteborg
Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, Göteborg
Gustav Leonhardt, Agrikultur, Stockholm
Christian Siberg, Omaka, Stockholm
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
John Persson Restaurang Jord, Linköping
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Anders Isaksson, Compass Group, Stockholm
Khalid El Kasimi, Oljebaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Louise Johansson, Luckan & Lådan, Göteborg
Oskar Persson, 2:a våningen by CB, Stockholm
David Forsman Törnkvist, Hällsnäs Hotell & Restaurang, Mölnlycke
Nicolina Karlsson, MJ's, Malmö
Mattias Göransson, Barsebäck Golf & Sport Resort, Malmö
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
25 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.