Första kvaldagen i Årets Kock 2021 är avgjord
15 Jun 2021
Av de tävlande går följande 16 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaldag 2.
Anders Isaksson - Compass Group Stockholm
Christian Siberg - Omaka Stockholm
David Forsman - Törnkvist Hällsnäs Hotell & Restaurang Mölnlycke
Gustav Leonhardt - Agrikultur Stockholm
Henric Herbertsson - SK mat & människor Göteborg
Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud i Ystad
Jonas Lagerström - Restaurang Etoile Stockholm
Louise Johansson - Luckan & Lådan Göteborg
Luqaz Ottosson - Restaurang ROT Gotland
Magnus Åkerström - Teaterbaren Stockholm
Martin Anneflod - Spiseriet Varberg
Martin Karlsson - Grenna Hotell i Gränna
Mikael Feuk - Gastro Gaspari Flyinge
Oskar Persson - 2:a våningen by CB i Stockholm
Sebastian Lönnberg - Restaurang Nook Stockholm
William Brittsjö - Ricordi Stockholm
Kvaldag 2 hålls under morgondagen på Stockholms Hotell & Restaurangskola där 16 tävlande ska bli 8 finalister. Finalisterna presenteras imorgon klockan 17:45 och presentationen går att följa på Årets Kocks Facebook och på Instagram.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Om tävlingen:
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar och andra gastronomiskt kunniga personer.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
15 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"