Fira Pilsnerkorvens dag den 30 juni
27 Jun 2014
Den 30 juni firas pilsnerkorvens dag för första gången. Bullens pilsnerkorv har funnits på marknaden sedan 1953 och firade hela 60 år förra året. Nu är det dags att viga en speciell dag för pilsnerkorven och vad passar bättre än mannen på burken, Erik ”Bullen” Berglunds födelsedag.
- Idén fick vi i höstas på kanelbullens dag, vi kände att det behövdes en dag för Sveriges kanske mest kulförklarade korv. Trots 60 år på nacken är den fortfarande populär och vi märker att unga människor har upptäckt pilsnerkorven, inte minst i sociala medier, säger Janne Nordlund Othén PR- & Communications manager på HKScan Sweden
Bullens har en bred folklig förankring och kopplas ofta till aktiviteter kring utflykter, semestrar, båtliv, sommarhus, husvagn, camping, skoteråkning, älgjakt och vickning i goda vänners lag. Bullens började tillverkas i Alvesta 1953 men tillverkas i dag i Kristianstad. Receptet är oförändrat sedan starten och köttråvaran är och har alltid varit från Sverige.
- Vi hoppas att så många som möjligt vill fira denna nya och förhoppningsvis långlivade högtidsdag. Bästa sättet att fira är nog genom att äta pilsnerkorv tillsammans med sina vänner. Vi kommer att fira dagen i Almedalen där vi bjuder på pilsnerkorv i papper, som man gjorde förr i tiden, säger Janne Nordlund Othén.
Fakta Bullens Pilsnerkorv:
En burk pilsnerkorv väger 455 g, varav 240 g är korv och 215 g saltlag. Burken innehåller 8 korvar som är 10-12 cm långa. Korven är stoppad i naturtarm, köttmängden är 33 % och fetthalten 14 %.
HKScan är den ledande experten på kött i Norden. Vi producerar, säljer och marknadsför ansvarsfullt producerade, högkvalitativa gris-, nöt-, fågel- och lammprodukter, förädlade köttprodukter samt färdigmat under starka varumärken. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, livsmedelstjänster, industri och export och våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen. Vi exporterar till närmare 50 länder. År 2013 hade HKScan en omsättning på 2,5 miljarder euro och omkring 11 000 anställda, vilket gör oss till ett av Europas ledande köttföretag.
27 Jun 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"