Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fira Gin & Tonic -dagen 9 april

 
Fira Gin & Tonic -dagen 9 aprilGT med gurka Den internationella Gin & Tonic -dagen infaller nu på söndag. Så rigga upp baren med gin och prova att byta ut den klassiska citronskivan mot gurka. Det är nämligen gurkan som lyfter fram ginens mjuka toner.

Gin & Tonic skapades egentligen av misstag. I 1700-talets Indien användes tonicvatten i förebyggande syfte för att undvika malaria. På chans adderade Brittiska Ostindiska kompaniet Gin till drycken, med förhoppning att lindra tonicvattnets bittra smak. Idag, 300 år senare, är drinken en av världens mest populära och firas den 9 april med en egen dag i kalendern.

Det vanligaste är kanske att servera gin-drinkar tillsammans med citron, men för den som vill åt en annorlunda Gin & Tonic-upplevelse på söndag rekommenderas att satsa på Hendrick’s Gin med gurka. Hendrick’s skiljer sig från andra sorters gin genom sin karaktäristiska smak av just gurka och rosenblad och dess mjuka toner höjs ytterligare av några generösa gurkskivor i glaset. Glöm inte att satsa på en riktigt bra tonic också.

Recept: Hendrick’s Gin & Tonic
6 cl Hendrick’s Gin
 12 cl tonic water
 Gurkskivor
 Is  

Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick's Gin och Tonic samt dekorera med gurkskivor.

 

  • Två till recept på Gin & Tonic hittar du här:

 

Av: Annika Rådlund Källa:  William Grant & Sons