Fira Gin & Tonic -dagen 9 april
6 Apr 2017

Gin & Tonic skapades egentligen av misstag. I 1700-talets Indien användes tonicvatten i förebyggande syfte för att undvika malaria. På chans adderade Brittiska Ostindiska kompaniet Gin till drycken, med förhoppning att lindra tonicvattnets bittra smak. Idag, 300 år senare, är drinken en av världens mest populära och firas den 9 april med en egen dag i kalendern.
Det vanligaste är kanske att servera gin-drinkar tillsammans med citron, men för den som vill åt en annorlunda Gin & Tonic-upplevelse på söndag rekommenderas att satsa på Hendrick’s Gin med gurka. Hendrick’s skiljer sig från andra sorters gin genom sin karaktäristiska smak av just gurka och rosenblad och dess mjuka toner höjs ytterligare av några generösa gurkskivor i glaset. Glöm inte att satsa på en riktigt bra tonic också.
Recept: Hendrick’s Gin & Tonic
6 cl Hendrick’s Gin
12 cl tonic water
Gurkskivor
Is
Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick's Gin och Tonic samt dekorera med gurkskivor.
- Två till recept på Gin & Tonic hittar du här:
Av: Annika Rådlund Källa: William Grant & Sons
6 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"