Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Finnair inleder samarbete med finsk Bocuse d’Or-finalist

 
Finnair inleder samarbete med finsk Bocuse d’Or-finalistFinnair inleder ett menysamarbete med den finska stjärnkocken Eero Vottonen Finnair  inleder ett menysamarbete med den finska stjärnkocken Eero Vottonen och signaturmenyn kännetecknas av rena nordiska smaker och kommer att serveras i business class på alla långdistanslinjer. 

Eero Vottonen har arbetat på flera topprestauranger i Finland, däribland Chez Dominique, Loumo, G.W. Sundmans och Olo. Ifjol blev Vottonen utvald till Finlands kandidat i den internationella kocktävlingen Bocuse d’Or som går av stapeln i Lyon vartannat år.  Totalt tävlar 24 stjärnkockar från olika delar av världen och Eero Vottonen är en av dem.

– Eero har snabbt blivit en av de absolut bästa kockarna i Skandinavien och vi ser verkligen fram emot att få servera våra långfärdsresenärer hans smakrika maträtter. Med tanke på att Finland firar hundraårsjubileum år 2017 är det extra kul att samarbetet sker med vårt lands representant i Bocuse d’Or. Vi önskar Eero lycka till i sina förberedelser inför den prestigefulla tävlingen som går av stapeln nu i januari, säger Maarit Keränen, Head on In-flight Service på Finnair.

– Under de senaste åren har jag haft äran att arbeta med flera erkända stjärnkockar vilket har gett mig en bred kunskap om hur råvaror kan tillagas och serveras. Min egen matlagningsfilosofi är ganska enkel, smakupplevelsen kommer alltid i först hand och jag ser till att använda närodlade ingredienser med högsta kvalitet, säger Eero Vottonen, Finlands kandidat för Bocuse d’Or 2017.

Den nya menyn kommer att serveras  från och med den 11 januari 2017.Om Finnair
 Varje år flyger över tio miljoner passagerare med flygbolaget som ansluter 17 större städer i Asien och tre städer i Nordamerika med över 60 destinationer i Europa. Finnair är det högst rankade flygbolaget i Norden och det enda som belönats med fyra stjärnor av Skytrax och är medlem i alliansen oneworld som är en sammanslutning av femton av världens ledande flygbolag. 
  


Av: Annika Rådlund