Finnair inleder samarbete med finsk Bocuse d’Or-finalist
1 Nov 2016
Eero Vottonen har arbetat på flera topprestauranger i Finland, däribland Chez Dominique, Loumo, G.W. Sundmans och Olo. Ifjol blev Vottonen utvald till Finlands kandidat i den internationella kocktävlingen Bocuse d’Or som går av stapeln i Lyon vartannat år. Totalt tävlar 24 stjärnkockar från olika delar av världen och Eero Vottonen är en av dem.
– Eero har snabbt blivit en av de absolut bästa kockarna i Skandinavien och vi ser verkligen fram emot att få servera våra långfärdsresenärer hans smakrika maträtter. Med tanke på att Finland firar hundraårsjubileum år 2017 är det extra kul att samarbetet sker med vårt lands representant i Bocuse d’Or. Vi önskar Eero lycka till i sina förberedelser inför den prestigefulla tävlingen som går av stapeln nu i januari, säger Maarit Keränen, Head on In-flight Service på Finnair.
– Under de senaste åren har jag haft äran att arbeta med flera erkända stjärnkockar vilket har gett mig en bred kunskap om hur råvaror kan tillagas och serveras. Min egen matlagningsfilosofi är ganska enkel, smakupplevelsen kommer alltid i först hand och jag ser till att använda närodlade ingredienser med högsta kvalitet, säger Eero Vottonen, Finlands kandidat för Bocuse d’Or 2017.
Den nya menyn kommer att serveras från och med den 11 januari 2017.
Om Finnair
Varje år flyger över tio miljoner passagerare med flygbolaget som ansluter 17 större städer i Asien och tre städer i Nordamerika med över 60 destinationer i Europa. Finnair är det högst rankade flygbolaget i Norden och det enda som belönats med fyra stjärnor av Skytrax och är medlem i alliansen oneworld som är en sammanslutning av femton av världens ledande flygbolag.
1 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"