Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Finalisterna klara till Arla Guldko 2018

 
Finalisterna klara till Arla Guldko 2018Arla guldko avgörs den 3 maj 2018. Nu är tre skolor, tre förskolor och tre seniorserveringar klara för final i Arla Guldko 2018. Under de kommande veckorna blir finalisterna detaljgranskade av jurygrupperna, en jury per tävlingskategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalgalan i Stockholm den 3 maj 2018.


- Tävlingsdeltagarna i Arla Guldko har under alla år hållit en fantastisk kvalitet, så de som tar sig till final hör verkligen till Sverige bästa i sin kategori. De är experter på att skapa matglädje. Vi ser också att många gärna tävlar igen och att de har satt upp Arla Guldko som ett mål i verksamheten, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Här är finalisterna i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Förskolan Sagostugan, Köping

Rösekullens förskola, Gråbo

Skogsbackens förskola, Svenshögen


Bästa Matglädjeskola


Mariebergsskolan, Karlstad

Slottsskolan, Vingåker

Virginska gymnasiet, Örebro


Bästa Seniormatglädje


Igelkottens restaurang, Katrineholm

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby


Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som tävlingen också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje.Vinnarna i respektive kategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko® och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr. Arla Guldko startade år 2000.

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för matglädjeskola och Christian Hellberg i juryn för seniormatglädje. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.Om Arla
Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 11.200 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. 
arla.seVerksamheter till försäljning