Finalisterna i Årets Kockelev 2020
8 Jun 2020
- Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.
Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.
Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren.
Finalisterna till Årets Kockelev 2020
Anton Lindqvist Hesselgren - Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom - Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson - Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin - Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten - Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson - Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )
Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
8 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"