Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fazer lanserar innovativt restaurangkoncept

 
Fazer lanserar innovativt restaurangkonceptNu lanseras det nya restaurangkonceptet Fazer Food & Co.  Nu lanseras det nordiska restaurangkonceptet Fazer Food & Co i Göteborg. Restaurangen är ett pilotprojekt och under 2018 sker utrullningen av konceptet till övriga restauranger i Norden. Fazer Food & Co erbjuder innovativa, hälsosamma och goda smakupplevelser. Personal med titeln Mood Operator ska säkra gästens upplevelse, medan Hero Chef finns tillgänglig för att socialisera och interagera med gästerna.

Den 8 november lanseras restaurangkonceptet Fazer Food & Co i Nordstan, Göteborg. Fazer Food & Co är ett nytt koncept som utvecklar erbjudandet av mat på arbetsplatsen för att möta morgondagens sätt att arbeta och leva. Aktuella omvärldstrender som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet ligger till grund för konceptet.

- I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.

Säsongsbetonade menyer
Restaurangens kockar söker alltid efter nya möjligheter för att erbjuda gästerna god och hälsosam mat – som ger energi. Menyerna är säsongsbetonade och inspirerade av olika spännande kulturer. Fazer Food & Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food & Co använder sig utav till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden.

Bygg ihop din egen restaurang
I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler) för att erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud. Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och lämnar köttälskare precis lika nöjda som dedikerade vegetarianer. Inom kort kommer restaurangen att få ytterligare en modul – Hav a Java – som ska erbjuda ett hälsosamt caféutbud från morgon till kväll. Fler moduler kommer att tillkomma framöver.

Mood Operator och Hero Chef
Upplevelsen är i fokus och personal med titeln Hero Chef eller Mood Operator har uttalat ansvar att se till gästens måltidsupplevelse. Restaurangen arrangerar även regelbundet Restaurant Day, då serveras gästerna en utsökt trerätters lunch vid borden eller som buffé, till samma kostnad som en vanlig lunch.

Restaurangen Fazer Food & Co i Nordstan är det nordiska pilotprojektet. Under 2018 sker utrullningen av restaurangkonceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food & Co på 600 restauranger under 2018–2019. 

Av: Annika Rådlund Källa: Fazer