Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fåtöljen Agnes utsedd till Årets Möbel på Stockholm Furniture Fair 2018

 
Fåtöljen Agnes utsedd till Årets Möbel på Stockholm Furniture Fair 2018Fåtöljen Agnes formgiven av Andreas Engesvik för Ire Möbel. Under Stockholm Furniture Fair har designpriset Form Award delats ut. I år gick priset för Årets Möbel till fåtöljen Agnes formgiven av Andreas Engesvik för Ire Möbel.

Fåtöljen Agnes är en del i Ire Möbels nya designkollektion Character Collection, som lanserades under Stockholm Furniture Fair 2018. Fåtöljen, som är formgiven av norska designern Andreas Engesvik, passar lika bra på ett fjällhotell som på ett hotell i staden.

Juryns motivering lyder: 
"Producenten Ire dominerade årets mässa med en liten, men sammanhållen och fräck kollektion. Juvelen i kronan var Andreas Engesviks fåtölj Agnes, där den lösa klädseln lite nonchalant softar på en strikt, hantverksmässigt konstruerad stomme. En avslappnad möbel som känns lika naturlig i hem som offentliga miljöer”.
Priset delas ut av Form Magazine.

– Jag är så otroligt glad och stolt! Vi har arbetat stenhårt under en lång period med att skapa Character Collection, en kollektion som både känns sammanhållen men ändå består av fyra olika starka karaktärer. Det känns så roligt att Agnes nu uppmärksammas som den starka karaktär hon är och tilldelas det här ärofyllda priset, säger Emma Olbers, kreativ chef på Ire Möbel.

– Det känns fantastiskt kul att få det här erkännandet, när man som formgivare satsar på att formge solitära möbler, säger Andreas Engesvik, formgivare av fåtöljen Agnes för Ire Möbel.
Av: Annika Rådlund Foto: Ire Möbel


Taggar

Möbler Hotell Nyheter

 

Verksamheter till försäljning