Färsk wasabi från Island lanseras i Sverige
13 Nov 2018
Wasabi är vanligtvis svår att odla, kräver jord som är väl gödslad och tillgång till strömmande vatten. Jurt Hydroponics odlar wasabi året runt med modern teknik på ett hållbart sätt i växthus på Island. Företaget använder internationellt certifierad förnyelsebar vattenkraft och friskt isländskt vatten i processen. Växthusen är tekniskt avancerade och resultatet är tillgång närodlad färsk wasabi året om.
Användning
För bästa resultat används ett torkat hajskinn (Oroshi) till att riva Nordic Wasabi. Putsa rötterna med en hård borste och skär ett snitt strax under toppen som ska vara grön till färgen. Roten rivs därefter i en cirkelrörelse mot hajskinnet. Efter användning sköljs hajskinnet av och torkas. Kan även användas till att riva exempelvis ingefära och vitlök.
Färsk wasabi ska inte förväxlas med den gröna färdigblandade pastan som kan köpas i livsmedelsbutikerna. I själva verket är den gröna pastan en kombination av senap, pepparrot och färgämne och benämns i Japan som ”seiyō” eller västerländsk wasabi.
Av: Annika Rådlund Källa: Nordic Wasabi
13 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"