Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ett litet bageri i stor skala – Här är Delicatos framgångsrecept

 
  • Ett litet bageri i stor skala – Här är Delicatos framgångsrecept

    Ett litet bageri i stor skala – Här är Delicatos framgångsrecept

Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Delicato Bakverk AB

Ända sedan Delicatos bageri slog upp sina dörrar för 70 år sedan har ett fokus på hantverk och en hög kvalitet varit receptet på framgång. Ett koncept som visar sig stå starkt än idag.

”Ett litet bageri i stor skala”. Så beskriver Delicato sin unika position på den nordiska marknaden. Företaget, som fortfarande bakar i sitt bageri i Segeltorp utanför Stockholm, är inte bara Sveriges största tillverkare av konditorivaror utan är även synonymt med den svenska fikakulturen.

Att ett företag i Delicatos storlek fortfarande använder sig till stor del av hantverk i sin produktion är förvånande för många menar Jari Kotiaho, produktutvecklare på Delicato.

– De allra flesta har nog en bild av en automatiserad, industriell tillverkning och blir, när de besöker vårt bageri, förvånade över att så mycket görs för hand. Men för oss är det så självklart med tanke på att vi alltid har jobbat på det här sättet.

Det berättar Jari samtidigt som han plockar ut en plåt med nygräddade biskvibottnar ur ugnen i Delicatos provbageri. Jari har arbetat på Delicato sedan 1991 och har varit verksam både i bageriet och med produktutveckling.

– Vi har alltid stått för hantverkskunnande och skaparglädje men vi ser mer till helhetsupplevelsen kring fikatillfället nu än tidigare, menar Jari.

Och mer spännande och smaskiga bakverk kommer det att bli. Lanseringen av varumärket Konditori Delicato beskriver Jari som en naturlig utveckling av det klassiska sortimentet. Det nya erbjudandet som är exklusivt för Foodservice-marknaden samlar några av Delicatos allra finaste produkter.

Lyxbiskvin, som precis som namnet antyder, är en lite lyxigare variant av den klassiska chokladbiskvin, som stryks för hand i bageriet. Lyxbiskvin är en klassiker medans tryffeltårtor och smulpajer är nya i hantverkssortimentet.

Ända sedan starten har Delicato varit noga med valet av råvaror och det är något som företaget idag fortfarande anammar till fullo. Produkterna bakas med havregryn och mjöl från Mälardalen, choklad från Belgien och sockerbetor från Örtofta.

– Lyxbiskvin bakar vi till exempel med en fantastiskt fin mandelmassa gjord på mandlar från Kalifornien. Det tillsammans med en extra luftig chokladkräm gör stor skillnad för smakupplevelsen. Vår smulpaj är något alldeles extra och bakas på smör för att få till en härlig känsla av hembakt, säger Jari.

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Anmäl dig här!