Eriks såser lanserar sås med Västerbottensost
16 Apr 2018
Sås Västerbottensost doftar härligt och har en vacker gyllengul färg. De små ostbitarna ger en spännande konsistens och bidrar samtidigt till den lena och syrliga smaken. Såsen passar utmärkt till både kyckling och fisk eller som dipp till exempelvis grillade rotfrukter.
– Jag har alltid älskat Västerbottensost och det är ingen hemlighet att jag länge velat göra något med den. Nu när såsen är färdig känns det riktigt bra. Både smaken och känslan av rikligt med ost i fin balans. Jag tycker den är ovanligt suverän till grillad kyckling eller varför inte till en krispig cesarsallad, säger Erik Lallerstedt.
Västerbottensost är ett av Sveriges äldsta och mest välbevarade varumärken och osten smakar precis likadant idag som vid 1800-talets slut, då den först började tillverkas.
– Vi är väldigt glada över det fina samarbetet med Norrmejerier. Vi har testat oss fram i provköket för att hitta den perfekta balansen och är väldigt stolta över slutresultatet. Erik Sås Västerbottensost är krämig och god och det känns härligt att äntligen få lansera, säger Michael Mobach, produktchef på Eriks.
Om Erik Lallerstedt
Kocken Erik Lallerstedt har bland annat belönats med stjärnor i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriks medaljen för sina gastronomiska insatser.
Kavli AB
omsätter 900 miljoner SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid anläggningarna i Älvsjö, Eslöv, Åbo. O. Kavli AB marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s, Hultbergs, Västerviks senap, Bärry, Skyr Isländsk yoghurt, Tigers yoghurt, Bollnäsfil, Perstorp ättika, Planti, Druvan och Lyckans Ost.
Av: Annika Rådlund Källa: Kavli
16 Apr 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"