Erik Lallerstedt lanserar aioli
22 Sep 2016
Eriks såser har tidigare tagit fram en Aioli Lime och en Aioli Saffran som båda gjort stor succé. Därför kompletteras nu sortimentet med en klassisk Aioli. Eriks Aioli är len och krämig med en rund och fyllig smak.
- Vi började lite från fel håll kan man säga, med Aioli Lime och Aioli Saffran men märkte att de blev omtyckta. Då bestämde vi oss för att ta fram en ”vanlig” aioli också, säger Erik Lallerstedt.
Eriks klassiska Aioli innehåller små bitar av ekologisk vitlök. En sås som passar perfekt till höstens varma fiskgrytor, färska skaldjur eller varför inte till en grillad laxfjäril!. Den passar även som tillbehör till räkor, en varm baguette och ett glas fruktigt vitt vin.
- Vår nya aioli passar till mycket, fisk och skaldjur såklart, men även till kyckling. Om man vill och har tid kan man prova att hacka lite schalottenlök och persilja och blanda i, men den fungerar även bra precis som den är, fortsätter Erik.
Om Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt som utvecklar alla Eriks® såser är en av Sveriges mest kända och prisbelönta kockar som drivit flera succérestauranger. Erik har bl.a. belönats med en stjärna i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriksmedaljen för sina gastronomiska insatser.
www.kavli.se.
22 Sep 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"