Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Erik Lallerstedt lanserar aioli

 
Erik Lallerstedt lanserar aioliEriks såser Nu lanserar Eriks såser en klassisk Aioli som blir det senaste tillskottet till den befintliga Aioli-familjen. Eriks Aioli är kryddad med ekologisk vitlök och har en fräsch syra från vitvinsvinäger. Aiolin har tagits fram av Erik Lallerstedt själv i köket i Älvsjö.  

Eriks såser har tidigare tagit fram en Aioli Lime och en Aioli Saffran som båda gjort stor succé. Därför kompletteras nu sortimentet med en klassisk Aioli. Eriks Aioli är len och krämig med en rund och fyllig smak.

- Vi började lite från fel håll kan man säga, med Aioli Lime och Aioli Saffran men märkte att de blev omtyckta. Då bestämde vi oss för att ta fram en ”vanlig” aioli också, säger Erik Lallerstedt.

Eriks  klassiska Aioli innehåller små bitar av ekologisk vitlök. En sås som passar perfekt till höstens varma fiskgrytor, färska skaldjur eller varför inte till en grillad laxfjäril!. Den passar även som tillbehör till räkor, en varm baguette och ett glas fruktigt vitt vin.

- Vår nya aioli passar till mycket, fisk och skaldjur såklart, men även till kyckling. Om man vill och har tid kan man prova att hacka lite schalottenlök och persilja och blanda i, men den fungerar även bra precis som den är, fortsätter Erik. 

Såsen kommer att finnas tillgänglig från och med vecka 38

Om Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt som utvecklar alla Eriks® såser är en av Sveriges mest kända och prisbelönta kockar som drivit flera succérestauranger. Erik har bl.a. belönats med en stjärna i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriksmedaljen för sina gastronomiska insatser.  www.kavli.se.