Enkelt glöggrecept med julens alla smaker
14 Dec 2020
I samband med att Lyft/Lab lanserade en ny variant nu i december med smak av kryddnejlika, ingefära, kanel och inslag av apelsin, så delar de även med sig av ett glöggrecept som innehåller samma kryddor. Glögg beskrivs som en smak gjord för sena kvällar framför brasan.
Ingredienser:
1 flaska alkoholfritt rött vin (à 75 cl)
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hel kardemumma
400 g sockerbitar
Gör så här:
Värm det alkoholfria röda vinet med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt det dra i ca 10 minuter.
Sila av kryddorna från vinet ner i en större kastrull. Tillsätt 2-3 msk socker till blandningen.
Värm och servera med rostade mandlar och russin.
Ingredienser:
1 flaska alkoholfritt rött vin (à 75 cl)
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hel kardemumma
400 g sockerbitar
Gör så här:
Värm det alkoholfria röda vinet med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt det dra i ca 10 minuter.
Sila av kryddorna från vinet ner i en större kastrull. Tillsätt 2-3 msk socker till blandningen.
Värm och servera med rostade mandlar och russin.
14 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"