Enkelt glöggrecept med julens alla smaker
14 Dec 2020
I samband med att Lyft/Lab lanserade en ny variant nu i december med smak av kryddnejlika, ingefära, kanel och inslag av apelsin, så delar de även med sig av ett glöggrecept som innehåller samma kryddor. Glögg beskrivs som en smak gjord för sena kvällar framför brasan.
Ingredienser:
1 flaska alkoholfritt rött vin (à 75 cl)
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hel kardemumma
400 g sockerbitar
Gör så här:
Värm det alkoholfria röda vinet med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt det dra i ca 10 minuter.
Sila av kryddorna från vinet ner i en större kastrull. Tillsätt 2-3 msk socker till blandningen.
Värm och servera med rostade mandlar och russin.
Ingredienser:
1 flaska alkoholfritt rött vin (à 75 cl)
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hel kardemumma
400 g sockerbitar
Gör så här:
Värm det alkoholfria röda vinet med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt det dra i ca 10 minuter.
Sila av kryddorna från vinet ner i en större kastrull. Tillsätt 2-3 msk socker till blandningen.
Värm och servera med rostade mandlar och russin.
14 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kändisarna vi helst firar midsommar med
En kock är med bland Topp 5:
-
Smådalarö Gård Hotell & Spa fick två utmärkelser i LIV Hospitality Design Awards
"Det är fantastiskt att Smådalarö Gård, som enda skandinaviska hotell, får motta ett sådant ansett internationellt designpris"
-
Recept på avec: Rabarbershot med vanilj
Somrig avec med vanilj och rabarber
-
Midsommarrecept av Sveriges Mästerkock Adam Thulin
Södersill, Midsommarlax och Smörrebröd med auberginesill
-
Här ska svenskarna fira midsommar i år
Årets midsommardestinationer:
-
De ritar Michelinkrögarens krog
Krögaren Daniel Berlin tar hjälp av FOJAB.
-
Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry
"Vi ska vara bäst i klassen på hotellupplevelsen"