Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

En extra god jul med choklad med 100 % spårbar och ansvarsfullt producerad kakao

 
En extra god jul med choklad med 100 % spårbar och ansvarsfullt producerad kakao Julen och den högtid då det säljs som mest choklad, julaskar är en perfekt gåva men har också en given plats på julbordet. Tidigare i år uppnådde Fazer målet om 100 % spårbar och ansvarsfull producerad kakao.

Kakao är den viktigaste råvaran i choklad. På Fazers chokladfabrik i Vanda tillverkas cirka 100 000 kg choklad om dygnet. Hållbar kakaoodling är ett måste för chokladtillverkningen i framtiden. Fazer köper kakao från Ecuador och Västafrika genom direkta odlarprogram och under certifikaten UTZ, Rainforest Alliance och Fair Trade Cocoa Programme. Odlarprogrammen övervakas genom revisioner av tredje part.

Fazers chokladprodukter är märkta med symbolen för programmet For better cocoa. På forbettercocoa.se kan man läsa mer om Fazers arbete för ansvarsfull kakaoproduktion.

Delar av Fazer julsortiment 2017

Karl Fazer Baked Apple - För fjärde året i rad presenterar Karl Fazer en ny julig säsongschokladkaka i 200g format. I år ackompanjeras är Karl Fazers mjölkchoklad med härlig smak av bakat äpple. 

Wienernougat - Klassikernas klassiker i många hem. Wienernougat har funnits i Fazers sortiment i över 100 år och är fortfarande lika populär. Faktum är att Wienernougat under lång tid var Fazers mest sålda julprodukt. Glädjande nog för många är Wienernougat även mjölkfri, äggfri och glutenfri. 

Dumle Gingerbread - En säsongssmak som efterfrågas varje jul sedan lanseringen 2011 och snart kan räknas som en klassiker i sortimentet. Dumles sega kola med smak av pepparkaksdeg bidrar med lite julstämning under den mörka hösten. Kolorna är smaksatta med ingefära och kanel och har ett mjölkchokladöverdrag. 

Finlandia och Gröna Kulor - Marmeladklassikern Gröna Kulor är en trotjänare på julbordet och en både god och vacker detalj. 2015 fick Gröna Kulor sällskap av en annan klassiker i form av Finlandia, en 500g ask fylld med färgglada marmeladkulor i fruktiga smaker: Jordgubb, päron, vinbär och citron.

Karl Fazer Moments – En exklusiv ask som passar både som gåva eller att bjuda på från under juletid. Asken på 400 gram är fylld med chokladkonfekter i två lager med 6 olika sorter, totalt 44st praliner. 


Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- ochspannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet iåtta länder och export till cirka 40 länder.

www.fazer.com


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer