Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Elite Hotels storsatsar i Södertälje

 
Elite Hotels storsatsar i SödertäljeElite Hotel i Södertälje kommer att bestå av 160 rum. En av Sveriges största privatägda hotellkedjor, Elite Hotels of Sweden, omvandlar Astras före detta huvudkontor till ett högklassigt destinationshotell.

Elite Hotels har kommit överens med Acturum Real Estate AB (ägt av PEAB och Wallenbergägda FAM) att köpa byggnaden som fram till sammanslagningen med Zeneca 1999 var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje. Södertälje är idag en av Sveriges snabbast växande städer och fastigheten är belägen i Norra Stadskärnan, alldeles invid Södertälje kanal.

– Här ska vi bygga ett Elite-hotell med fokus på möten av alla de sorter samt wellness, säger Bicky Chakraborty, Elite Hotels ägare och grundare.
Elite Hotels investerar cirka 350 mkr i köpet och ombildandet till hotell.

– I våra kontakter med Södertäljes näringsliv har vi fått tydliga signaler om att detta är en satsning som verkligen efterfrågas. Dessutom kommer hotellet att attrahera gäster från hela Stockholmsområdet, säger Bicky Chakraborty. Fastigheten består av två sammanlänkade huskroppar om totalt 12 000 kvm, ett modernt kontorshus uppfört 1994 samt en vacker bryggeribyggnad från 1896.

Det är ett mycket efterlängtat projekt som Elite Hotels nu förverkligar vid Mälarens inlopp i Norra Stadskärnan.
– Det markerar ytterligare ett steg i den omvandling som pågår av Södertälje, till en modern kunskapsstad med ett starkt näringsliv, god service och rika möjligheter att mötas, säger Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande.

Hotellet kommer att bestå av 160 rum, en stor konferensverksamhet för både små och stora möten samt en väl utbyggd spa-verksamhet.

I planerna ingår flera restauranger och en av dessa kommer att placeras i bryggerifastigheten.

– Vi är glada att vårt f.d. huvudkontor kommer till användning på detta sätt. Det ger oss ytterligare en spännande möjlighet för våra gäster från hela världen. Och det passar väl in i vår pågående expansion i Södertälje, säger Per Alfredsson, styrelseledamot i Södertälje Science Park och vice president tillverkning Europa, Mellanöstern och Afrika, på AstraZeneca.

Byggstart är satt till augusti 2018 och hotellet beräknas vara klart för invigning under hösten 2020.
Elite Hotels är en av Sveriges största privatägda hotellverksamheter med 37 hotell på 23 orter. I koncernen ingår även pubkedjan The Bishops Arms, som omsätter c:a 500 mkr på 40 enheter. Grundare och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotels of Sweden sysselsätter över 5000 personer och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen omsätter ca 2,3 miljarder kronor årligen. 
www.elite.se


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Elite