Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Eleganta bubblor från Loiredalen

 
Eleganta bubblor från LoiredalenDen 1 december lanseras Philippe Deval Vouvray Brut från Loiredalen Den 1 december lanserades Philippe Deval Vouvray Brut från Loiredalen i Systembolagets ordinarie sortiment. Ett elegant mousserande vin som görs på druvan Chenin Blanc som växer i de kalkrika jordarna intill Loirefloden nära staden Tours. 


Smak

Vinet har en fruktig och komplex smak med inslag av citrus, aprikos, grapefrukt och gröna äpplen. I smaken finns toner av rostat bröd och en finstämd mineralitet från den kalkrika jorden där vinrankorna växer. Vinet har frisk syra och en lång och behaglig eftersmak.

Passar till
Philippe Deval Vouvray passar som aperitif, fisk och skaldjur. En trevlig förrätt som matchar vinet fint är blinier med rökt lax, crème fraiche toppad med dill.

Tillverkning och lagring
Vinet framställs genom den traditionella metoden med en andra jäsning på flaskan och har legat på sin jästfällning i 18 månader innan degorgering. Vinet har fin lagringspotential.

Bakgrund

Philippe Deval Vouvray Brut görs på druvan Chenin Blanc från de kalkrika jordarna i centrala Loire, invid floden, nära staden Tours. Området är känt för sin produktion av mousserande viner och vita viner. Namnet Philippe Deval härstammar från en källarmästare som gjorde vinet på tidigt 1900-tal.


Philippe Deval Vouvray Brut
Producent: Albert Besombes genom Loire Proprietés
Druvor: Chenin Blanc Ursprung: Loiredalen Frankrike 
Alkohol: 12%
Sortiment: Lanseras 1 dec i ordinarie sortiment Av: Annika Rådlund Källa och foto: Oenoforos

Verksamheter till försäljning