Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ekologiskt bubbel med fransk elegans

 
Ekologiskt bubbel med fransk elegansPierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans och ärdet vin som det senaste året ökat sin försäljning mest i liter av de franska mousserande vinerna på Systembolaget.

Detta torra mousserande vin sätter med sin balanserade och behagligafruktighet guldkant på höstens stundande mingel, kräftskivor och skaldjursmiddagar.

Passar till aperitif och skaldjurDoften är balanserad och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken är balanseradoch angenäm med en behaglig fruktsötma i kombination med fräscha inslag av persika, kex ochnougat. Det mousserande vinet gör sig bäst vid 8-10°C och passar lika bra till mingel och aperitif somtill höstens efterlängtade kräft- och skaldjurstillställningar.

EkologisktPierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor.Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måstevara gröna druvor. Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör ochhar såväl mjuka som uppfriskande bubblor.

Tillverkning
 Pierre Olivier tillverkas med charmatmetoden. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra enandra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyraoch ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering.'

Producent: Pierre Olivier
Ursprung: Frankrike, Vin de France
Sockerhalt: 6 g/l
Alkoholhalt: 11,5 %
Pris: 89 kr


Taggar

Vin Produktnyheter