Ekologisk alkoholfri glögg
25 Sep 2015
Saturnus ekologiska glögg är gjord på en bas av vindruvor, svarta vinbär och klassiska julkryddor som kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans. Den kommer att finnas både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
- Vi vill att så många som möjligt ska kunna njuta av glögg. Därför känns det extra bra att kunna erbjuda den första både ekologiska och alkoholfria glöggen, säger Fredrik Lamorell, marknadschef på Saturnus.
Saturnus lanserar även en traditionellt kryddad ekologisk vinglögg (12 %vol, 75 cl) för Systembolagets beställningssortiment, tillverkad av noga utvalt ekologiskt vin. Båda de ekologiska nyheterna är KRAV-märkta.
Två nya premiumprodukter
I år lanserar Saturnus även Årets premium, en serie smaksatt glögg inspirerad av svenska smaker och svensk natur. Först ut är en glögg med smak av havtorn – Gotlands gula guld (2,2 %vol, 50 cl) som kan avnjutas rykande varm eller frostigt kall. På Systembolaget lanseras också Äppelvinsglögg spetsad med Calvados (20 %vol, 50 cl), en mjuk, välbalanserad glögg gjord på fruktigt äppelvin och ekfatslagrad Calvados från Normandie. Även den kan serveras både varm och kall.
Ny design
Samtidigt som Saturnus lanserar flera spännande och innovativa glöggnyheter passar man på att lyfta produktdesignen. Resultatet är en julig, men mer modern och stilren look.
Sedan många år samarbetar Saturnus med Radiohjälpen. För varje såld flaska alkoholfri God Jul Glögg stödjer Saturnus kampanjen Världens barn med en krona.
- Genom åren har vi samlat in över 2 225 000 kronor till projekt för att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Förra året kunde vi bidra med 421 000 kronor. I år är målsättningen 500 000 kronor, avslutar Fredrik Lamorell.
www.saturnus.se
25 Sep 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"